Week 40/2013 Viral Friday: Marina, Rainfall en GoPro

4 oktober 2013, 12:49

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video's van Rainfall, GoPro & LG. Heb je een tip? Stuur 'm op!

1. An Interpretive Dance For My Boss

Marina Shifrin is de absolute YouTube-sensatie van afgelopen week. Marina was het harde werken bij een Taiwanees productiebedrijf zo zat, dat ze besloot ontslag te nemen via deze hilarische video. Haar (voormalig) werkgever counterde vlot met een video en zo lijkt er een heuse YouTube-battle te ontstaan. Over nieuw werk hoeft Marina zich geen zorgen te maken, één van de 12,8 miljoen kijkers van haar video was Queen Latifah die haar direct aan 'job offer' deed.

2. Wonder Woman

Rainfall is de afgelopen jaren beziggeweest met het schieten van muziekvideo's voor onder andere Pittbull en Adam Lambert. Maar ook in het produceren van de zogeheten short movies zijn zij heer en meester. Met deze Wonder Woman-creatie bewijzen ze dit dan ook. De video is in 4 dagen al 3,8 miljoen keer bekeken. Vind je ook dat er een Wonder Woman feature movie moet komen?

3. GoPro: HERO3+ Black Edition

GoPro is een vaste klant bij Viral Friday. Dit merkt lijkt net als Red Bull de heilige graal van viral marketing gevonden te hebben: toffe ervaringen in beeld brengen die mensen graag willen delen. Een leuk weetje is ook dat GoPro in totaal al meer dan 250 miljoen views heeft behaald op al haar YouTube-video's. Niet raar dus dat de introductie van de nieuwe camera binnen 5 dagen naar meer dan een 1,5 miljoen views is gegaan.

4. Steady Feathers

LG heeft goed naar moeder natuur gekeken bij de productie van de nieuwe LG G2. De telefoon met de 'the most extreme camera ever' is niet geïnspireerd op roofdieren zoals een tijger of adelaar, maar op een simpele kip. Deze video laat met pakkende humor de waarde van het product zien, de teller van het aantal views raakt inmiddels bijna de 1 miljoen aan.

5. Will it Blend? iPhone 5S and 5C

De Will it Blend-serie van Blendtec is ook altijd te zien in Viral Friday. Meestal halen de video's de eerste plek met miljoenen views. Nu is de video binnen 2 dagen naar 'slechts' 400.000 views gegaan. Is dit een incident of moet Blendtec weer met iets nieuws komen? We horen het graag in de comments!

Rudi de Groot
Content Marketeer bij SDIM

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!