Weedshare is nieuwe en legale manier van bestandsuitwisseling

6 mei 2005, 04:08

Weedshare is een nieuwe manier om gratis en legaal bestanden uit te wisselen en te verspreiden via internet. Het gaat om een uitvinding van Shared Media Licensing uit Seatle, een groep muzikanten en softwareontwikkelaars die vindt dat zij een beter antwoord heeft op de huidige problemen met filesharing. Ze steunen filesharing en belonen zelfs de mensen die filesharing gebruiken en de rechten van artiesten respecteren.

Volgens de groep werkt dat beter dan het straffen van fans die dat niet doen. Natuurlijk wordt muziek via Weedsharing niet helemaal gratis weggeven. Aanvankelijk gebeurt dat wel: gebruikers kunnen nummers downloaden en deze drie keer gratis beluisteren. Vervolgens gaan de bestanden op slot en moet de gebruiker betalen (via Paypal) als hij de muziek vaker wil horen. Toch biedt weedsharing een paar leuke voordelen voor de gebruiker. De koper van een liedje kan de muziek namelijk doorverkopen. Daarvoor krijgt hij een percentage van de opbrengst. De fan wordt dus ook distributeur en promoter. Zo worden niet alleen de artiesten er beter van, maar ook de fans, eigenlijk iedereen dus. In Nederland maakt de band Orange al gebruik van weedsharing.

Bron:

Personal Computer Magazine nr. 5, p. 94, 2 p.

Via:

http://www.mkbnet.nl/

Al in November 2004 op de markt!!!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!