Wedstrijden acht eredivisieclubs live op internet

29 juli 2003, 11:17

Veel wedstrijden van acht clubs uit de eredivisie zijn vanaf augustus rechtstreeks op internet te zien. SC Heerenveen, FC Utrecht, Roda JC, Vitess, AZ, NEC, FC Groningen en ADO Den Haag sluiten binnenkort een contract hierover met internetbedrijf Yeahronimo.com

De gebruiker betaalt 4,95 euro om het voetbalduel op zijn beeldscherm te kunnen volgen. Een deel van dat bedrag gaat naar de kas van de club.

De onderhandelingen tussen de club en het de zogeheten downloadsite zijn in een vergevorderd stadium. ,,Volgende week hoop ik met de meeste clubs de zaak af te ronden’‘, zegt Roelant Oltmans, voormalig bondscoach van het nationale hockeyteam en oud-directeur van NAC Breda. Hij geeft leiding aan de sportdivisie van Yeahronimo.com.

De voetbalclubs zien de samenwerking met Yeahronimo als een welkome aanvulling op de financi?n. Al is over de hoogte van de bijdrage nog moeilijk iets te zeggen. ,,Het kost ons niks. We moeten maar eens kijken wat het oplevert’‘, zegt voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen.

Oltmans is voorzichtig met prognoses over kijkdichtheid. ,,We hebben al uitvoerig getest. De ene keer keken vijfhonderd mensen, de andere keer enkele duizenden. Belangrijk is nu dat er continu?teit komt. De bedoeling is elke competitieronde gemiddeld twee wedstrijden aan te bieden.’’

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!