Webloggen nog steeds verboden voor olympische sporters?

30 januari 2006, 12:54

Zowel in 2000 als in 2004 stelde het IOC een verbod in voor olympische sporters om online dagboeken bij te houden. Het IOC wilde daarmee voorkomen dat sporters acteren als journalisten (waarmee commerciele contracten zijn gesloten).

Ik heb de nieuwe IOC-richtlijnen voor de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn hierover nog niet kunnen vinden, maar Kyodo News meldt vandaag dat het Japanse Olypische Committee haar atleten heeft verboden een weblog bij te houden:

The Japanese Olympic Committee is telling athletes competing at the Turin Winter Olympic Games not to open web logs because the Olympic Charter bans athletes’ journalist activities when the games are on, and violators will be disqualified.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  jeroenmirck

  – “Goeie race, Erben!”

  – “Jajaja, ik vl-vl-vloog er vo-vo-vol in en toen ik over de streep kwam bleek de he-he-hele concurrentie twee volle seconden achter me te zi-zi-zitten!”

  – “Maar we misten je op het podium! Dopinggevalletje?”

  – “Nee, m’n pies was schoon!”

  – “Wat dan?”

  – “Tja, dat klote-weblog…”


  30 januari 2006 om 13:10
  venturo

  “wanneer dit te vergelijken is met verslaglegging van en over de Olympische Spelen”. Dat is een persoonlijk weblog nooit!


  1 februari 2006 om 20:46
  jeroenmirck

  Pas maar op: zodra een sporter op zijn weblog beschrijft ‘wat er door hem heen ging’, krijgt hij al gezeik.


  2 februari 2006 om 06:49
  venturo

  Jeroen, het gaat om het doel van het weblog. is dat primair exploitatie dan zal men beprkingen aanbrengen die de sponsors en de pers moeten beschermen. Gaat het om persoonlijke informatie is dat geen issue….


  2 februari 2006 om 08:31
  jeroenmirck

  Media die niet in Turijn zijn, kunnen er een ‘interview’ uit distilleren… en dat wringt met de strikte regels daaromtrent.


  2 februari 2006 om 08:33
  coen

  Vandaar dat ik opzoek ben naar iemand die in Turijn zit en gewoon wat side-info kan geven over de spelen. Als je iemand weet?


  7 februari 2006 om 12:36
  venturo

  dat betekent dat de soep niet zo heet gegeten wordt….


  7 februari 2006 om 19:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!