Weblogdienst Web-log.nl bestaat 1 jaar

26 april 2004, 09:52

Vandaag, op maandag 26 april 2004, bestaat de gratis weblogdienst Web-log.nl een jaar. De vorig jaar als hobby opgezette dienst is met meer dan 35.000 geregistreerde weblogs een van de grootste weblogdiensten van Nederland.

Sinds het begin is er een grote stijgende lijn waar te nemen in het aantal geregistreerde weblogs en is er sinds de oprichting maar 1 dag geweest dat er geen weblog bij is gekomen. Op dit moment worden gemiddeld meer dan 200 weblogs per dag geregistreerd en blijft dit aantal nog steeds stijgen.

Het afgelopen jaar is het fenomeen weblogs enorm gegroeid, en Web-log.nl heeft hier zeker aan mee geholpen. Het grote publiek begint nu kennis te maken met weblogs en onder de internettende jeugd is het razend populair. Ook steeds meer BN’ers en politici beginnen een weblog om zo hun bevindingen op het internet of hun dagelijkse bezigheden aan het grote publiek kenbaar te maken.

Web-log.nl is in april 2003 opgericht door Joris Leermakers. Het is een weblog tool die mensen de mogelijk geeft snel, gemakkelijk en gratis een weblog te beginnen. Het aantal pageviews ligt op dit moment op ongeveer 17 miljoen per maand, waarvan ongeveer 2 miljoen op de portal. Op dit moment worden er per dag gemiddeld meer dan 200 weblogs aangemaakt, 2800 logs geschreven en 8000 reacties gegeven. Door de snelle groei en problemen die daarmee gepaard gingen wordt de bandbreedte en serverruimte van Web-log.nl sinds september 2003 gesponsord door ilse media.

Bron:

Persbericht

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Charlie Q

  Het is inderdaad een schiterende web-log, niet moeilijk voor starters, alleen maken sommigen het er wel gemakkelijk van af door alleen de standaard lay-out te gebruiken…dat maakt het allemaal wat saai!

  Voor de rest zijn wij er zeer tevreden mee….en we zijn niet alleen!


  21 mei 2004 om 11:33
  R.H.E. Van Beek

  Kan ik de web-log die ik gemaakt heb van een reis naar Indonesië in 2009 nog weer opvragen?

  Gr. Erik


  25 juli 2020 om 14:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!