Web 2.0 volgens onderzoeksbureau Pew Internet

Web 2.0 volgens onderzoeksbureau Pew Internet

Web 2.0 volgens onderzoeksbureau Pew InternetHet Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Internet heeft een artikel gepubliceerd over Web 2.0, getiteld: Riding the Waves of “Web 2.0” (pdf, 280kb).

Hierin wordt kritisch gekeken naar de ontwikkeling van ‘de hype’ en doet men een aantal relativerende dan wel prikkelende uitspraken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat er niet zo gek veel verschil zit tussen Web 1.0 en Web 2.0, dat email (erg Web 1.0) nog altijd veruit de meest gebruikte internetactiviteit is en dat social networking niet nieuw is, maar dat nieuwe technieken alleen de hype beter faciliteren.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Klinkt allemaal erg realistisch, kan ik als webprogrammeur zeggen..

  Elja

  geplaatst op
 • Gelukkig weer eens wat nuchterheid rondom de web 2.0 kretologie

  geplaatst op
 • Ik heb die hele term web 2.0 altijd al verwarrend gevonden. Net of ik het programma web (Internet) moest upgraden naar 2.0. Ik ben het er mee eens “het oude in een nieuw jasje”. Best mooi die nieuwe technieken maar om het nu web 2.0 te noemen.

  geplaatst op
 • Hehe.. zoals Elja is het allemaal heet realistisch. De meeste functie bestaan al geruime tijd... Doordat er de manier van denken nu 'adopted' wordt door een grotere groep wordt het een hype. Het gevolg daarvan is dat marketeers spastisch omzich heen graaien naar web 2.0 implementaties. Het gevolg is soms schrikbarend. Ik zal eens een paar voorbeeld sites opzoeken. 3voor12 van de vpro was bij de lancering een draak van een site geworden. Gelukkig hebben ze de bezoekers gevraagd om alle bugs op te zoeken en te melden(?). Het lijkt er nu alweer een beetje beter... (kan helaas de reacties van de bezoekers niet meer vinden)

  geplaatst op
 • Nieuwe technieken is ook een relatief begrip, de dragende term achter web 2.0 is onder andere AJAX, maar eigenlijk is AJAX ook wel weer een beetje achterhaald.

  geplaatst op
 • @Tristan:
  Hoezo is Ajax eigenlijk al weer achterhaald?
  Zijn er al nieuwe (betere) technieken ontwikkeld?

  Ajax is een term voor het ontwerp van interactieve webpagina's waarin asynchroon gevraagde gegevens worden opgehaald van de webserver. Daardoor hoeven dergelijke pagina's niet in hun geheel ververst te worden.

  geplaatst op
 • wil gaarne weten of u vacatures heeft zodat je van huis uit kunt werken

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.