Web 2.0 volgens onderzoeksbureau Pew Internet

13 oktober 2006, 12:24

Web 2.0 volgens onderzoeksbureau Pew InternetHet Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Internet heeft een artikel gepubliceerd over Web 2.0, getiteld: Riding the Waves of “Web 2.0” (pdf, 280kb).

Hierin wordt kritisch gekeken naar de ontwikkeling van ‘de hype’ en doet men een aantal relativerende dan wel prikkelende uitspraken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat er niet zo gek veel verschil zit tussen Web 1.0 en Web 2.0, dat email (erg Web 1.0) nog altijd veruit de meest gebruikte internetactiviteit is en dat social networking niet nieuw is, maar dat nieuwe technieken alleen de hype beter faciliteren.

Lode Broekman
Docent Digital Marketing bij Hogeschool Van Amsterdam

Lode Broekman (1965) is een resultaatgerichte organisatieadviseur, erkend Senior Marketing Professional (SMP), met ruim 25 jaar ervaring in (online) marketing en communicatie. Hij staat bekend om zijn klantgerichte en pragmatische oplossingen voor commerciële vraagstukken en verder om zijn boeiende presentaties. Daarnaast heeft hij veel ervaring als projectmanager. Hij is enkele jaren docent op de Hogeschool van Amsterdam, Commerciële Economie.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Elja

  Klinkt allemaal erg realistisch, kan ik als webprogrammeur zeggen..

  Elja


  13 oktober 2006 om 12:59
  tristan

  Gelukkig weer eens wat nuchterheid rondom de web 2.0 kretologie


  13 oktober 2006 om 14:49
  Cheers

  Ik heb die hele term web 2.0 altijd al verwarrend gevonden. Net of ik het programma web (Internet) moest upgraden naar 2.0. Ik ben het er mee eens “het oude in een nieuw jasje”. Best mooi die nieuwe technieken maar om het nu web 2.0 te noemen.


  14 oktober 2006 om 04:52
  Rogier

  Hehe.. zoals Elja is het allemaal heet realistisch. De meeste functie bestaan al geruime tijd… Doordat er de manier van denken nu ‘adopted’ wordt door een grotere groep wordt het een hype. Het gevolg daarvan is dat marketeers spastisch omzich heen graaien naar web 2.0 implementaties. Het gevolg is soms schrikbarend. Ik zal eens een paar voorbeeld sites opzoeken. 3voor12 van de vpro was bij de lancering een draak van een site geworden. Gelukkig hebben ze de bezoekers gevraagd om alle bugs op te zoeken en te melden(?). Het lijkt er nu alweer een beetje beter… (kan helaas de reacties van de bezoekers niet meer vinden)


  14 oktober 2006 om 07:11
  tristan

  Nieuwe technieken is ook een relatief begrip, de dragende term achter web 2.0 is onder andere AJAX, maar eigenlijk is AJAX ook wel weer een beetje achterhaald.


  14 oktober 2006 om 17:37
  Harmen Voortman

  @Tristan:

  Hoezo is Ajax eigenlijk al weer achterhaald?

  Zijn er al nieuwe (betere) technieken ontwikkeld?

  Ajax is een term voor het ontwerp van interactieve webpagina’s waarin asynchroon gevraagde gegevens worden opgehaald van de webserver. Daardoor hoeven dergelijke pagina’s niet in hun geheel ververst te worden.


  15 oktober 2006 om 06:58
  edithgroenen

  wil gaarne weten of u vacatures heeft zodat je van huis uit kunt werken


  18 oktober 2006 om 11:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!