Dit zijn de populairste YouTube-kanalen in Nederland

Deze kanalen en video's pakken miljoenen views

Dit zijn de populairste YouTube-kanalen in Nederland

YouTube is na Google de populairste site van Nederland. Maandelijks bereikt het videoplatform meer dan driekwart van alle Nederlanders (bron: Vinex/NOBO). Maar welke YouTube-kanalen weten in Nederland écht te boeien en zo miljoenen views te pakken? Waar kijken we massaal naar? Een duidelijk overzicht van de populairste Nederlandse kanalen en video’s ontbrak tot nu. Daar brengen we vanaf nu verandering in met een maandelijks overzicht van de populairste kanalen en video’s. Hierbij de eerste editie met de cijfers en ranglijsten van augustus 2020.

De top-25 YouTube-kanalen van augustus

Als we kijken naar het totaal aantal views van augustus is het NOS Jeugdjournaal de winnaar. Zij genereerden in augustus 43,9 miljoen views. Op de tweede plaats is Sluipschutters BNNVARA geëindigd met 31,3 miljoen views, gevolgd door EnzoKnol die 30,8 miljoen genereerde. TopNotch en Disney Channel NL complementeren vervolgens de top-5. Opmerkelijk is dat er veel kanalen in de top-25 staan die content voor kinderen genereren. 

 

 

De top-10 video’s van augustus  

Naast de top-25 YouTube-kanalen is het ook interessant om te kijken naar welke video’s precies het best presteerde afgelopen maand. Ik neem je daarom mee door de top-10 video’s van augustus. In dit overzicht hebben we muziekvideo’s en advertenties eruit gefilterd. 

1. Bibi
 

2. Peppa Pig Nederlands
 

3. Bibi
 

4. Omroep PowNed
 

5. Ziggo Sport
 

6. De Telegraaf
 

7. Dylanhaegens
 

8. StukTV
 

9. Bing Nederlands
 

10. NOS Jeugdjournaal
 

Hoe zijn deze overzichten samengesteld?

Deze overzichten zijn gerangschikt op basis van het aantal views die de YouTube-kanalen en -video's genereerden in de periode van 1 augustus tot en met 31 augustus 2020. Het overzicht betreft enkel Nederlandse kanalen en Nederlandse creators. In de top-10 video’s van de maand augustus zijn daarnaast de music-video’s en geadverteerde video’s buiten beschouwing gelaten.

Mocht je nog een kanaal missen of een specifieke analyse wensen, laat het weten in de reacties zodat die in de toekomst kan worden toegevoegd. 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.