Wat is humanification? Christian Kromme (Trendwatcher en futurist) geeft antwoord

Wat is humanification? Christian Kromme (Trendwatcher en futurist) geeft antwoord

Christian Kromme is futurist, speaker en auteur. De verbindende factor in zijn werk is het onderwerp: humanification. Christian: "Humanification gaat over parallellen tussen de natuur – hoe cellen hun biologieprobleem oplossen en hoe mensen dat doen met technologie."

Zijn dochter werd terminaal ziek. "Ik deed wat iedereen zou doen. Ik vertrouwde op het medische systeem. Maar dat ging mijn dochter niet verder helpen, want ze had een zeldzame genafwijking. Alle mensen die deze ziekte hebben gehad, zijn daarna overleden. Dat was het perspectief. Ik reageerde hetzelfde als grote bedrijven, ik vertrouwde op oude systemen. Dit is een unieke situatie, dus moest ik uniek gaan denken. De disruptor kwam in mij naar boven. We moesten iets anders bedenken, anders gaat ons meisje het niet halen. We hebben haar na drie maanden uit het ziekenhuis gehaald. Dat was heel moeilijk, want het is een vertrouwde omgeving. Toen hebben we zelf experimentele therapie gevonden, dat heeft voor een goede stijgende lijn gezorgd. Ze is nu zes jaar. Ze fietst, doet aan ballet en gaat naar de gym." 

Wat is humanification?

Disruptie, daar heeft hij zijn werk van gemaakt. Bedrijven assisteren om te innoveren of te veranderen om te ontsnappen aan de pijn van oud gedrag. "De tools en de technologie om ons heen veranderen continu. Maar de mens is vrij solid. Daar moet je je dus ook op focussen." 

Een uitzending vol parallellen tussen techniek, de mens en gedrag. We vertrouwen op dat wat we kennen. Hoe breek je daaruit?

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.