Was Jan Sloot een mislukte uitvinder?

21 december 2004, 22:24

Was Jan Sloot een mislukte uitvinder?Jan Sloot, een 54-jarige elektrotechnicus uit Nieuwegein, ontwikkelt eind jaren negentig een techniek die de distributie van videobeelden op internet duizend keer versnelt. Sloot houdt de vinding geheim en bewaart de noodzakelijke broncode in een kluis. Met hulp van voormalig Philips-topman Roel Pieper krijgt hij werelds belangrijkste investeerders enthousiast. Maar de uitvinder kan maar kort van zijn erkenning genieten. Hij krijgt een hartaanval en neemt het geheim van zijn technologie mee in zijn graf. De sleutel tot onmetelijke rijkdom is eensklaps verloren.

Het verhaal van Jan Sloot is volgens velen spannender dan de gemiddelde Hollywood kaskraker. Maar volgens Rombout Kerstens, directeur van Keyword, is Jan Sloot een mislukte uitvinder die meerdere investeerders, waaronder Roel Pieper, miljoenen uit de zak wist te kloppen. Het artikel van Kerstens Alles wat u wilde weten over comprimeren kan hier (pdf) worden gedownload (via: vkmag.com).

Meer lezen, kijken en luisteren over Jan Sloot: Jan Sloot Archief; Netwerk deel 1, deel 2; Radio 747 deel 1, deel 2

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    media

    Hoe heb ik deze site nu kunnen vergeten op te nemen in het lijstje; dank voor de update!


    22 december 2004 om 06:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!