Walmart zet bloggers in bij nieuwe marketingcampagne

Walmart zet bloggers in bij nieuwe marketingcampagne

Walmart zet bloggers in bij nieuwe marketingcampagneWalmart, het grootste bedrijf ter wereld gemeten in aantal medewerkers, heeft de laatste jaren te kampen met een imagoprobleem. Om dat imago wat op te poetsen heeft het bedrijf besloten bloggers in te zetten bij haar nieuwe marketingcampagne aldus New York Times.

Hyped merkt op dat daarmee opnieuw wordt bewezen dat bloggers een belangrijke rol kunnen spelen bij het creeren van aandacht voor bedrijven en producten. Als dit bedrijf de stap al zet, zullen er nog veel meer volgen. Theo van Vugt meldt op Molblog dat hij het het erg slecht zou vinden als er een blog in het leven wordt geroepen met berichten van een bedrijf, die niet als zodanig te herkennen zijn.

Ik heb nog niets van de campagne gezien en heb er dus ook nog geen oordeel over. Ben wel benieuwd hoe Edelman, het PR bureau van Walmart, dit gaat aanpakken. Edelman heeft recentelijk rasblogger Steve Rubel in dienst genomen en kent dus de do’s en don’ts van de blogosfeer.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • het creeren van aandacht ?!

  Als de bloggers maar niet zoiets schrijven :-)

  geplaatst op
 • Ziet er wel leuk uit:


  De voorpagina in ieder geval.

  geplaatst op
 • Haha, ernst, je laat je afleiden door het plaatje dat ik er bij heb gekozen maar dat heeft niets met de blogcampagne te maken. Vond 'm wel aardig omdat Walmart ook daarmee destijds haar imago wilde oppoetsen ;-)

  geplaatst op
 • Heb me idd volledig laten leiden door het plaatje, can you blame me. Zou willen dat ze dit soort dames bij de Appie, de Super de Boer of de Digros in Leiden, achter de balie lieten afrekenen. Spaart u zegels?
  Dacht het wel!
  Airmiles? Waar mag ik mijn pas doorheenhalen?
  Wilt u mijn bonuskaart nog een keer scannen?
  Ik zou in ieder geval een stuk meer tijd in de lokale supermarkt doorbrengen.
  Wellicht een idee om de supermarkt oorlog definitief mee te winnen.

  geplaatst op
 • Naked or not naked, that is the question. Nee ik heb het niet over de werknemers van Wal-Mart maar over de communicatie met bloggers;

  Deze P.R. actie kan volgens mij niet op het conto van Rubel geschreven worden, daarvoor zit hij nog te kort bij Edelman. Rubel is een fan van de Naked Conversations van Scobel en Israel. Voor minder ingewijden: Naked Coversations is een boek en slaat op de publiekelijke conversatie tussen bedrijven en consumenten. Deze communicatie van Edelman/Wal-Mart is verre van Naked. De bloggers publiceerden de berichten publiekelijk (naked) maar de informatie kwam via de e-mail binnen (not naked). Hierdoor werd het geheel ondoorzichtig en onduidelijk (lees: evil). Dit was niet het geval geweest als Wal-Mart de berichten niet via mail verstuurde maar direct in de comments met naam en functie. Daarnaast zou Wal-Mart een eigen blog kunnen beginnen waarop ze hun nieuwtjes brengen en daar de bloggers op wijzen. Nu heeft Wal- Mart bloggers uitgenodigd voor een bezoek aan hun hoofdkantoor in Betonville, Arkansas. Nou is dat natuurlijk al niet zo leuke bestemming als Amsterdam maar de reis zou ook nog betaald moeten worden door de bloggers zelf. Het wordt hoog tijd dat Rubel zijn ding gaat doen daar bij Edelman. Hij is namelijk ook een fan van blogger junkets.

  geplaatst op
 • Update:
  Rubel neemt afstand en verwijst naar Edelman’s reactie. Edelman verwijst vervolgens onder andere naar Scoble’s reactie die Edelman ook het advies geeft om te gaan bloggen i.p.v. te mailen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.