Waar blijft de content voor de video iPod?

16 november 2005, 10:57

Founder and President of the Media Bloggers Association, Robert Cox explains the phenomenon and its role in today's society @ ResearchChannelIk heb nu een aantal weken met de video iPod kunnen spelen en over het toestel niets dan lof. Prima beeld en geluid. Voor geinteresseerden kan ik de review van Kenneth Verburg aanbevelen. Wat mij echter tegenvalt is het aanbod van content voor de video iPod. Voor de Amerikaanse markt is inmiddels redelijk wat video-materiaal beschikbaar, voor Nederland is het aanbod zeer beperkt.

Tot die tijd maak ik vooral mijn eigen content. Van interessante videopresentaties zoals van het Forrester Consumer Forum, Research Channel of OSCON 2005 maak ik video’s die geschikt zijn voor mijn iPod. Ik gebruik daarbij CoCSoft Stream Down om streaming video op te slaan en zet deze vervolgens om in mp4-formaat met ImTOO MPEG Encoder.

Prima kijk- en luistermateriaal maar wie komt nu eens met goede Nederlandse content voor de video iPod?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Hans Mestrum

  Ah kijk daar heb ik wat aan! Thx voor de links naar de videos en vooral ook de tools. Ik vroeg me al af hoe jij die streams op je ipod had gezet toen je dat gisteren liet zien 😉


  16 november 2005 om 10:30
  Geert

  coming soon: videopods.nl!


  16 november 2005 om 15:29
  Stephan Verveen

  Aangezien ik mij hier onder vloggende podcasters (?!) begeef…welk type camera kunnen jullie aanraden voor het betere vodcast werk? Alvast veel dank!

  @mindcast: jammer dat ik het niet wist van de podcasters meetup in de stairway to heaven, dat is voor mij om de hoek… hop in de aggregator die feed!


  16 november 2005 om 16:11
  mindcaster

  no problem, nog 1 correctie (ivm traagheid ourmedia/internet archive): op blip.tv kun je gratis video’s uploaden en je eigen blip pagina werkt in feite als blog + het statistieken overzicht is erg interessant. Dat was het.


  16 november 2005 om 18:27
  Stephan Verveen

  Traagheid van ourmedia/internet archive maakt het in zijn huidige staat niet bruikbaar voor een goede vlog.


  16 november 2005 om 18:30
  douwe attema

  Net begonnen met experimentele tv op douwe.punt.nl (DPNLTV)

  tips.

  XOLO.TV

  en sloeriesource.com

  verder natuurlijk DPNLTV te vinden op douwe.punt.nl

  groetjes Douwe


  17 november 2005 om 07:54
  j0nai

  Is het ook mogelijk om mij een licensie te geven van de Imtoo Mpeg encoder?


  20 november 2005 om 09:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!