Volkskrant gaat advertentie-inkomsten delen met webloggers

12 oktober 2005, 09:27

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken wat minder frequent de Volkskrantblogs heb gevolgd waardoor ik een aantal recente ontwikkelingen heb gemist. Gelukkig houdt Geert-Jan Bogaerts (chef van de internetredactie van de Volkskrant) deze allemaal netjes bij op zijn weblog Over het Volkskrantblog.

Naast een andere opzet van de voorpagina, meer/betere zoek-mogelijkheden en een verbeterde inlogprocedure voor de webloggers zelf, is het meest interessant de aankondiging van de groepsblogs (blogs die onderhouden kunnen worden door meerdere mensen) en de verdeling van advertentie-inkomsten. Als blijkt dat het Volkskrantblog advertentie-inkomsten gaat binnenhalen met de Volkskrantblogs, dan zal er een verdeelsleutel worden gemaakt om de inkomsten ook onder de webloggers te verdelen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Welleke

    Goeie zet om zoiets te melden. Het zal ervoor zorgen dat mensen er als de kippen bij willen zijn en daarnaast voorkomt het startpagina achtige reacties op het moment dat er mensen aan gaan verdienen.


    12 oktober 2005 om 12:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!