Vodcasten met Talpa

27 februari 2006, 13:14

Talpa kon gezien de multimediale aspiraties van John de Mol en consorten niet achter blijven en start vanaf vandaag (maandag 27 februari) met het aanbieden van programma’s via vodcasting. Daarmee is Talpa is de eerste commerciële zender in Nederland die deze dienst aanbiedt. Vooralsnog zijn de Talpa programma’s NSE Nieuws en Barend & van Dorp gratis te downloaden via de website van Talpa.

Op Talpa is via de functie ‘Programma Gemist’ de verwijzing naar vodcasting te vinden. Door de link van het programma te kopiëren naar de eigen mediabibliotheek, bijvoorbeeld iTunes, kunnen de programma’s worden gedownload en op draagbare mediaspelers worden bekeken. Dagelijks worden nieuwe afleveringen aangeboden, waarvan gebruikers automatisch een melding ontvangen wanneer zij hun bibliotheek openen.

Met het aanbieden van vodcasting geeft Talpa de kijker wederom een extra mogelijkheid om programma’s te bekijken. Eerder maakte de zender het al mogelijk afleveringen van de politieserie Van Speijk te downloaden naar de eigen pc. Tevens zijn de dagelijkse uitzendingen integraal te bekijken via de Talpa-website en mobiele telefoons met een umts-verbinding van Vodafone. Via het populaire ‘Programma Gemist’ kunnen bijna alle door Talpa uitgezonden programma’s 24 uur per dag via internet worden bekeken.

Bron: Persbericht Talpa

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Daan

  Yes, eindelijk die gemiste NSE-afleveringen kijken


  27 februari 2006 om 13:44
  Theo

  Echt het nieuwste van het nieuwste bij Talpa.


  27 februari 2006 om 13:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!