VNU, IDG en Quote bieden op Emerce

2 augustus 2003, 05:56

Tien partijen hebben in de eerste ronde een bod uitgebracht op de boedel van Emerce. Onder hen de uitgevers VNU, IDG, Quote en BBP. Daarnaast de internetbedrijven IEX.nl, Mailmedia, Webads, Internet-ID, NMDO en Merien.

De biedingen op volgorde van grootte:

VNU 50.000 euro

IDG 40.000,-

Quote 36.000,-.

Mailmedia 20.000,-

Webads 1000,-

Internet-ID 250,-

BBP 1,-

IEX.nl 1,-

Merien 1,-

NMDO 1,-

Uit het biedingsdocument van de curator blijkt verder dat sommige partijen bieden op onderdelen van de activa, en anderen op het geheel. Drie partijen (Webads, Merien en Internet-ID) wensen het personeel niet over te nemen. De overige partijen willen een of meerdere personeelsleden overnemen. IEX.nl zegt misschien en NMDO zegt zeker interesse te hebben in de kantoorruimte.

De bovengenoemde tien partijen hebben nu het recht om mee te doen aan de tweede biedingsronde, die sluit op dinsdag 5 augustus om 10.00 uur. De partij die dan het hoogste bod heeft uitgebracht, waarbij ook zal worden gekeken naar het overnemen van werknemers en het eventueel aangaan van een nieuwe huurovereenkomst, zal vervolgens van de curator het exclusieve recht krijgen om (door) te onderhandelen.

Bron:

http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Business/15179.html

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!