Viral Friday Week 51/2011

23 december 2011, 12:07

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

FedEx Guy Throwing My Computer Monitor


Normaliter zijn virale filmpjes er om bedrijven te promoten. Echter kan het omgekeerde ook gebeuren wanneer virale filmpjes bedrijven beschadigen. Dit was deze week het geval met FedEx. Een beveiligingscamera legde vast hoe een FedEx bezorger een computer monitor schaamteloos over een hek heen gooide. De video ging viraal met meer dan 5 miljoen views in 1 week. FedEx heeft snel en adequaat hierop gereageerd en zijn verontschuldigingen aangeboden.

Zeitgeist 2011: Year In Review


Het einde van het jaar nadert, wat waren de meest besproken onderwerpen in 2011? Onze beste vriend Google heeft dit uiteraard allemaal bijgehouden. Deze data hebben ze verpakt in een prachtige video en wellicht ga je er zelfs een traantje bij wegpinken. De video staat online sinds 14 december en heeft meer dan 3,2 miljoen views. Wil je de data nog een bekijken? Bezoek de officiële Zeitgeist pagina. Voor nog een jaarlijkse collectie, check de 2010 Zeitgeist video.

Battlefield 3 – FreddieW


Freddiew is echt een meester op YouTube. Zijn YouTube kanaal heeft 121 video’s met meer dan 490 miljoen views in totaal! Dat is gemiddeld 4 miljoen views per video. De heren van Battlefield 3 hebben dat opgepikt en gevraagd of hij een commercial wilde maken voor de game. Met meer dan 3,2 miljoen views in 5 dagen is dit weer een nieuwe viral in zijn portfolio.

Apple – iPhone 4S – Santa


Technologie maakt veel dingen in het leven makkelijker. De Kerstman maakt hier op slimme wijze gebruik van. Het opvragen van de lokale weersverwachting, routebeschrijving of zijn “Naughty or Nice list” is een kleine klus voor zijn nieuwe iPhone 4S. Doormiddel van Siri is het nu mogelijk om tegen je telefoon te praten en haar alles te vragen. Het succes van Apple blijft voortzetten met deze is razend populaire smartphone. Dit is goed terug te zien aan de ruim 2 miljoen views na vijf dagen.

Singing Christmas Hedgehogs


Om al even in de kerst sfeer te komen sluiten we de lijst af met de Singing Christmas Hedgehogs. Deze interactieve viral bestaat uit meerdere animaties, het concept is grappig. Het laat een andere creatieve kant zien van YouTube dat merken goed kunnen toepassen in hun video’s. Birdbox maakte kleine animaties die ze aan elkaar linken om het verhaal te vertellen, krijg jij de egels aan het zingen voor kerst? Voor meer video’s van Birdbox bekijk hun YouTube kanaal.

Chi Chung Man
Social Media Analyst bij 3sixtyfive

Chi werkt als social media analist bij 3sixtyfive. Hij combineert zijn social marketing kennis met ontwikkelingen uit Azië.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!