Viral Friday Week 48/2010

3 december 2010, 08:41

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

I Hope This Gets To You


Nadat zijn vriendin naar de andere kant van het land was verhuisd om te gaan studeren, wou Walter iets speciaals voor haar doen. Hij maakte met hulp van zijn vrienden The Daylights een nummer met video in de hoop dat die haar organisch bereiken zou. Met hulp van ons allen kunnen we helpen dit doel te bereiken. En dat kan weer symbool staan voor de sociale digitale omgeving waarin we vandaag de dag leven. De viral is nog geen week online en heeft al bijna 500.000 views gegenereerd. Zo komen we er wel!

Repeal DADT message from Gaga


In deze video, die sinds 29 november 335.633 keer is gezien, roept Lady Gaga (een gewaardeerd politiek activiste) uit naar het Amerikaanse senaat om de Don’t Tell Don’t Ask wet te breken. Deze wet verbied Amerikaanse soldaten uit te komen voor hun homoseksuele voorkeuren in het openbaar. 5619 mensen hebben deze video als goed gewaardeerd, 247 mensen niet.

Logitech Revue With Google TV – Kevin Bacon


De rol spelen van je grootste fan spelen is creepy en toch erg leuk om te doen. Kevin Bacon werd gevraagd om dit te doen om Logitech Revue met Google TV te promoten. We zien een alledaagse man in een alledaags huis met een zeer onalledaagse obsessie voor Kevin Bacon. Van schilderijen to gehaakte kleedjes, niks in het huis is ontkomen aan zijn Kevin Bacon obsessie. Ook laat hij zien hoe de Logitech Revue met Google TV hem helpt om zijn obsessie in stand te houden. En ondanks het feit dat deze video pas sinds 1 december online staat heeft hij toch al meer dan 100.000 views gegenereerd.

Suck Your WHAT?!


Tweak Shoes wilt haar dragers bij het designproces hebben. Dit door gebruik te maken van een video met in de hoofdrol Timothy DeLaGhetto aka Traphik in een situatie waar een luchtje aan zit. Dit gecombineerd met een uitnodigende Facebook pagina. De video is sinds 1 december live en heeft reeds 200K views opgeleverd. DeLaGhetto heeft 650K abo’s op zijn kanaal. Slimme zet van Tweak. Dit is de situatie, hij verleid zijn vriendin tot een bepaald punt, waarna ze een bizar verzoekje heeft. Zuigt hij haar..WAT?!

iPad Is Amazing


Van multitasking tot Airplay, de nieuwe IOS 4 maakt de iPad veelzijdiger dan ooit. Volgens deze commercial is de iPad echt geweldig. Bekijk de video of ga naar apple.com/iPad voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden. Deze nieuwe commercial is geupload op 30 november en is al 58.000 keer bekeken, wat niet slecht is voor een commercial die op online is gezet.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!