Viral Friday Week 46/2010

19 november 2010, 08:30

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Asian Games: Uzbekistan VS Qatar


Tijdens de kwartfinale van het Aziatisch voetbalkampioenschap gebeurde het volgende. De keeper van Uzbekistan trapte over de bal terwijl de spits van Qatar goed druk zette op de bal. Vervolgens kon de spits vrij doorlopen naar het doel, jammer genoeg voor miste hij op een bijzonder manier. Nieuwsgierig hoe? Kijk dan naar de video. In vier dagen tijd is de video al bijna 6 miljoen keer bekeken.

Red Bull: New Street Trials Riding


De pay off “Red Bull geeft je vleugels” is zonder meer van toepassing op de halsbrekende capriolen van Danny MacAskill. Red Bull is nu zeker prominent bij de F1 maar het bedrijf is dat ook zeker op straat. Je zou deze video kunnen omschrijven als Parkour op een fiets. Deze Red Bull video is sinds 16 november live en nu al meer dan 700.000 keer bekeken en op dit moment zijn er maar 52 mensen die de video als niet leuk hebben bestempelt. Kijken dus!

World’s Biggest Harry Potter Fan


Denk jij de grootste Harry Potter te zijn? Denk nog eens na dit filmpje. Deze jongen die zich op YouTube HarryPotterHimself noemt heeft sinds 15 november meer dan een half miljoen views weten te scoren. Hij laat louter zien hoeveel merchandising hij in zijn leven heeft kunnen scoren en hij beweert drie maanden lang in een Harry Potter outfit te kunnen lopen zonder tweemaal hetzelfde te dragen. Op You go girl! kan je op deze ijverige jongen stemmen en misschien kan hij zich dan wel World’s Biggest Harry Potter Fan noemen.

Green Lantern: Movie Trailer


Check out People’s Sexiest Man Alive, Ryan Reynolds en Gossip Girl’s Blake Lively in de eerste trailer van Green Lantern. Een film vol van buitenaardse wezens, ruimteschepen en een mysterieuze ring van licht! Reynolds speelt de rol van Hal Jordan, een test pilot die een mysterieuze groene ring krijgt met buitenaardse krachten. Een interessant weetje is dat het kostuum van de Green Lantern volledig digitaal gemaakt is. De film is in de bioscopen vanaf 17 juni te zien. Deze trailer is sinds 16 november online en al meer dan 350.000 keer bekeken.

Mobile Editing in Google Docs


Google is heeft het weer gedaan. Altijd al mobiel je online documenten willen aanpassen met meerdere mensen op hetzelfde moment en alles realtime zien veranderen? Mobile Editing in Google Docs maakt het mogelijk. Browse met je mobiele telefoon naar mobile.google.com/docs en ervaar zelf de nieuwe functies van Google Docs On The Go. Check voor meer informatie op portablegear.nl. Sinds 16 november heeft deze video meer dan 140.000 views gescoord.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!