Viral Friday Week 45/2010

12 november 2010, 08:50

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Driscoll Middle School Trick Play


Deze video vertoont een geslepen aanval van de het American Football team van Driscoll Middle School uit San Antonio, Texas. In deze finale wandelde quarterback Jason Garza letterlijk door de verdedigende linie van rivaal Wynn Sealle alsof het spel stil ligt. Eenmaal langs de verdediging zet Jason het op een lopen en scoort een touchdown tijdens een achterstand van 6-0. De video is op dit moment ruim 8 miljoen keer bekeken op YouTube in 5 dagen tijd. Ook kreeg het item de aandacht van CNN news

A LIFE ON FACEBOOK.


Dit is het verhaal van een man die over zijn leven vertelt via Facebook. Het is overweldigend als je je bedenkt dat Facebook alles bijhoudt, van de eerste login tot de laatste logout, maar met deze prachtige video lijkt het heel natuurlijk te gaan. Van een tragisch einde tot een gelukkig begin, het verhaal van een leven op Facebook. Sinds 9 november is deze video meer dan 500.000 keer bekeken. En in het geval je je afvraagt: Het nummer wat je hoort is van de Rolling Stones ‘Paint It, Black’.

RockMelt: Your Browser. Re-Imagined.


Deze week was de lancering van RockMelt. RockMelt is een ‘nieuwe’ web browser. Door goed gebruik te maken van social media verspreidde de demo versie zich als een lopend vuurtje op bijna elk social netwerk. Samen met de demo-versie, RockMelt lanceerde ook een promo video. De video is inmiddels meer dan 430.000 keer bekeken in 7 dagen tijd. De video laat de functies en voordelen van RockMelt zien. Samengevat is RockMelt vergelijkbaar met Google Chrome met perfecte Social Media tools.

TRON: LEGACY Official Trailer #3


Dit is alweer de derde trailer voor TRON: LEGACY het high-tech 3D avontuur dat zich afspeelt in een digitale wereld. Deze 3D Disney film met muziek van Grammy Award® winnend elektronisch muziek duo Daft Punk is vanaf 26 januari in de Nederlandse bioscopen. In vijf dagen tijd heeft de video al bijna een half miljoen views dus het is haast een gegarandeerde hit. Wil je op de hoogte blijven volg TRON dan op Facebooken Twitter.

VerizonWireless: Breakaway


All the magic of iPad. Zo revolutionair als het klinkt en zo straks als het er uitziet, de MiFi 2200 van Verizon Wireless is het nieuwe speeltje op de markt voor draadloze internettechnologie. Anno 2010 gaan we voor gemak, iedereen wil overal in verbinding staan. De MiFi 2200 is een draadloze WiFi hotspot op zakformaat. Nu kan je zelfs in het park of in de kantine van de voetbalclub met je iPad genieten van breedband internet over het netwerk van Verizon Wireless. Check CNET´s reviews voor meer informatie.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!