Viral Friday Week 45/2007

9 november 2007, 09:16

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Ron Paul: This November 5th

Ron Paul: This November 5th
Afgelopen maandag 5 november heeft de Republikeinse presidentskandidaat Dr. Ron Paul historie geschreven door meer dan $4,3 miljoen dollar binnen 24 uur op te halen. In de race naar het presidentschap heeft de actie “This November 5th” van Ron Paul supporters de kandidaat uit Texas de nodige boost in naamsbekendheid en financiële middelen opgeleverd. Diverse Amerikaanse media pikten het verhaal op. Ook spammers op Digg probeerden de actie onder de aandacht te brengen. Ondanks een homepage ban van de sociale nieuwssite, zorgde het wel voor de nodige publiciteit. En ook in Technorati was de presidentskandidaat populair. Hij haalde de nummer 1 positie in Top Searches. Meer over “This November 5th” is te lezen op Amerika.blog.nl, Problogger en SEOMoz.

Make My Logo Bigger Cream


Internetbureau Agency Fusion heeft een speciale crème ontwikkeld, getiteld “Make My Logo Bigger Cream”, om haar klanten tevreden te stellen. De hilarische viral in Telsell stijl is in korte tijd door zo’n 600 blogs opgenomen. Ook qua traffic doet Make My Logo Bigger Cream het goed als we het in Alexa uitzetten tegen Ron Paul’s This November 5th.

How we met


4 dagen, 1622 foto’s, 10x gel pens (blauw), 1 marker (zwart), 1 marker red, 1 potje eyeliner, 1 scheermesje, 16 pakjes makeup remover, 1 lamp, 1 spiegel, 1 zaklamp en 1 Samsung G800 waren nodig om dit prachtige filmpje getiteld “How we met” te maken. Muziek is van Son of Dave. Meer is te vinden op Zoomintosee.com.

Canon: Battle of the Viral Video Stars


Om de nieuwe HG10 AVCHD camcorder te promoten heeft Canon twee viral all stars teams samengesteld, Team Wolf en Amazing Falcons. De virale supersterren die hun medewerking hebben verleend zijn Barats & Bereta, Ricky “Lazy Dork” Stern, Gary “Numa Numa” Brolsma, Ben “Obama Girl” Relles, Chad Vader’s Matt Sloan & Aaron Yonda en Glenn “Lonelygirl15/OpAphid” Rubenstein. Elk team heeft 3 dagen de tijd om een virale video te schieten en te editen. Op een speciale battle site kunnen internetters hun stem aan de beste viral video geven.

Bad Day at the office!


Eén van de bekendste virals aller tijden is ongetwijfeld “Really bad day at work“. De video is sinds 1999 een bron van inspiratie voor vele office virals, die momenteel op het intenet te vinden zijn. En mix je de meest bekende office virals met Daniel Powter’s nummer Bad Day, dan krijg je het bovenstaande resultaat. Inmiddels zo’n half miljoen keer bekeken op YouTube.

The Dark Knight: Rory’s Death Kiss

Ron Paul: This November 5th
Afgelopen weekend was het Halloween in Amerika. Reden voor Warner Bros een nieuwe guerrilla stunt uit te halen met de Joker, na eerder clues achtergelaten te hebben op het event Comic Con en in een Californische stripwinkel. Na de sites Ibelieveinharrydent.com, IBelieveInHarveyDentToo.com, Rent-A-Clown, WhySoSerious.com worden fans nu naar Rorysdeathkiss.com verwezen.

Wonderbra vs Cadbury Gorilla


In september scoorden Cadbury Dairy Milk en Fallon London een enorme hit met de drummende gorilla op Phil Colins muziek. De virale video is sindsdien meer dan 6 miljoen keer bekeken! Diverse spoofs dienden zich al snel aan Eclipse of the Heart remix, 50 Cent remix en A skillz vs Cadbury’s Gorilla remix. Zo’n 2 maanden na de lancering van de Cadbury campagne komt Wonderbra met deze geweldige spoof met als payoff “Two cups full of joy”, subtiel verwijzend naar Cadbury’s payoff “A glass and a half full of joy”. Eerder dit jaar scoorde Wonderbra al een dikke virale hit met de slecht functionerende abri.

Playstation 3


Sony kreeg begin dit jaar de nodige kritiek te verduren omtrent de Playstation 3 introductie. De campagne “This is Living” rondom 8 excentrieke personen in een hotel werd niet door iedereen begrepen. Met de nieuwe campagne “Universe of Entertainment”, slaagt het Japanse entertainment bedrijf deze keer wel. Reactie van het blog Agency Spy: “Sony Gets It Right“. Ook ontving het de nodige stemmen op Digg. TBWAChiatDay Los Angeles is verantwoordelijk voor de spotjes.

Guinness: Tipping Point


Biermerk Guinness haalde al een paar keer Viral Friday, o.a. met Guinness Hands en Guinness Music Machine. De afgelopen weken was er een mysterieuze zoektocht gestart met de website Guinness Tipping en burgemeester Juan Ramon van een klein bergachtig Argentijns dorpje. In zijn video liet hij clues achter naar een verborgen spot. In het duurste Guinness spotje aller tijden is een prachtige versie van Domino Day te zien in een pittoreske setting. Het duurde een week om de commercial te schieten, weet Telegraph.co.uk te melden. (Bron: Adfoblog, Duncans.tv)

Jonglers


Cheil Communications Russia maakte een drietal virale video’s voor Samsung, ter promotie van haar nieuwe mobieltje, waar twee SIM kaarten in kunnen. De virals verwijzen naar de Russische site Jonglers.ru. (Bron: Serge Fenenko)

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!