Viral Friday Week 44/2011

4 november 2011, 11:44

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Grand Theft Auto V Trailer


De GTA franchise van Rockstar Games komt eindelijk terug! Rockstar fans waren lyrisch over Red Dead Redemption, maar het was een compleet andere setting & gameplay dan de GTA series. Deel vijf herintroduceert San Andreas. De eerste keer dat gamers met GTA: San Andreas kennismaakten was in 2004. Het is geen verassende keuze om San Andreas terug te brengen aangezien GTA: San Andreas de best verkochte PlayStation 2 game aller tijden is. De trailer staat slechts 2 dagen online en heeft nu al meer dan 2,2 miljoen views. Krijg je geen genoeg van deze trailer? Check de Facebook pagina voor de nieuwste updates.

Google Chrome: Movember


Plaats nummer drie is weggelegd voor een serieuze zaak: Prostaatkanker! De Movember organisatie probeert mensen bij elkaar te brengen die hun snor willen laten staan voor dit goede doel. Om geld in te zamelen kunnen mensen hun favoriete snor sponsoren. In de viral presenteren deelnemers (“Mo’s”) hun snor en wordt het concept uitgelegd. De video is gepost op 27 Oktober en heeft inmiddels al een half miljoen views. Ben jij bereid om je snor te laten staan voor kanker?

The Amazing Everyday


Afgelopen februari besloot Nokia een samenwerking aan te gaan met Microsoft. Nokia keert Symbian de rug toe en omarmt Windows Phone. Het bleef relatief stil over de samenwerking, nu komt Nokia uit de schelp. De Lumia 800 is de eerste telefoon van Nokia draaiend op Microsoft’s Windows Phone 7 OS. Het design en interne componenten zijn gebaseerd op de Nokia N9, de eerste en hoogstwaarschijnlijk ook de laatste Nokia telefoon met de MeeGo OS. De video is online sinds 25 oktober en is 300.000 keer bekeken. Bekijk de officiële Lumia site voor meer info.

Kinect Effect


Nieuw materiaal van Microsoft’s Kinect om over na te denken. Het meest innovatieve product in console-gaming had een vliegensvlugge start. Met deze viral probeert Microsoft de Kinect ervaring interessant te houden: het herintroduceren van een brede variatie features voor nu en de nabije toekomst. Kende je Kinect nog niet? Dan is wellicht nu het moment om in te stappen! De video is online sinds 27 oktober en kreeg meer dan 218.000 views.

Chi Chung Man
Social Media Analyst bij 3sixtyfive

Chi werkt als social media analist bij 3sixtyfive. Hij combineert zijn social marketing kennis met ontwikkelingen uit Azië.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!