Viral Friday Week 43/2011

28 oktober 2011, 09:44

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Angry Birds Seasons Ham’O’Ween


Rovio blijft succes boeken met de Angry Birds franchise. Twee weken geleden gaf Rovio al een teaser vrij en dit is de volledige 4 minuten durende tekenfilm. Ham ‘O’ Ween is meer dan een leuke video voor de Angry Birds fan, het gaat daadwerkelijk over de laatste Halloween update in de Angry Birds Seasons app. Alsof dat niet genoeg is introduceert Rovio een splinternieuwe oranje vogel. Met meer dan 400 miljoen downloads en 9 miljoen fans op Facebook is het niet gek dat de video bijna 3 miljoen keer is bekeken.

Diablo III Black Soulstone

Blizzard Entertainment, de makers van de succesvolle franchise World of Warcraft komt nu met de langverwachte Diablo III game. De game staat gepland voor release in het eerste kwartaal van 2012, beta testers kunnen echter al de game spelen. Deze indrukwekkende video geeft een voorproefje van het verhaal en daar willen we meer van zien! De video staat online sinds 20 oktober en heeft meer dan 1.3 miljoen views. Bekijk de Diablo blog voor meer informatie.

Puss In Boots with Lady Gaga’s “Americano”

De nieuwste Dreamworks Shrek spin-off Puss in Boots gaat vandaag in première in de Amerikaanse bioscopen. Wij moeten helaas nog wachten tot 7 december, maar je kunt alvast genieten van Puss in Boots’s muziek uit de trailer: Lady Gaga’s “Americano”. De trailer geeft al grappige momenten weg en dat smaakt naar meer! De trailer staat sinds 20 oktober online en heeft bijna 1,3 miljoen views. Voor meer katachtige video’s bekijk het Puss in Boots YouTube kanaal.

The HD HERO2: 2x as Powerful in Every Way

De HD Hero2 is een GoPro camera, die twee keer zo krachtig is als de originele van GoPro. Deze camera stelt je in staat om al je beelden professioneel vast te leggen. Om de lancering te vieren heeft GoPro de wereld rondgereisd met atleten, avonturieren en filmmakers om mooie beelden te maken met de HD HERO2 camera. En het resultaat mag er wezen. De video heeft al 700.000 views behaald in 4 dagen. Voor meer inspiratie kan je kijken op het GoPRo kanaal.

Duck Sauce – Big Bad Wolf

Na het succes van Barbara Streisand is dance duo Duck Sauce terug met een nieuw nummer en een krankzinnige videoclip. A-Trak en Armand van Helden gaven de regisseur: Keith Schoffield alle creatieve vrijheid, wat resulteerde in het hilarische concept van ‘crotchfaces’ en ‘dickheads’. Het is daarom geen wonder dat de video al meer dan 600.000 keer bekeken is.

Chi Chung Man
Social Media Analyst bij 3sixtyfive

Chi werkt als social media analist bij 3sixtyfive. Hij combineert zijn social marketing kennis met ontwikkelingen uit Azië.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!