Viral Friday Week 43/2010

29 oktober 2010, 06:34

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Nike Basketball: Lebron Rise


Met macht, komt verantwoordelijkheid, daar weet James LeBron alles van. Want wat voor koning zou hij zijn als hij zijn trouwe, fanatieke fans niet zou sussen? Tuurlijk, koning James heeft een aantal controversiële beslissingen gemaakt, de meest recente was zijn toetreding tot het Miami Heats. Waardoor hij voor een keuze komt te staan, moet hij doen wat hij wil? Of moet hij zijn wie wij willen dat hij is? Nike Basketball nodigt ons uit stil te staan bij het dilemma van verschillende verwachtingen. De video is in een week al meer dan 2 miljoen keer bekeken!

Hadouken!: PEOPLE ARE AWESOME.


Hadouken!, een ‘grindie’ band (mix van grime en indie rock) heeft een compilatie van verschillende video’s op Youtube, waarin te gekke mensen ongeloofelijke dingen doen, gebruikt als videoclip voor hun nieuwe nummer ‘Mecha Love’. In minder dan 5 dagen is deze video meer dan 1.7 miljoen keer bekeken. Volg Hadouken! via Facebook, Twitter of ga naar de officiële website. Hadouken’s! tweede album ‘For the Masses is ook verkrijgbaar via iTunes.

TRON: LEGACY – Daft Punk’s ‘Derezzed’


Komende december zal de langverwachte opvolger van TRON te zien zijn in de bioscoop. Het maken van TRON: Legacy heeft meer dan 29 maanden geduurd en om de fans tevreden te houden, zijn er sinds juni 2008 teasers online gezet. Dit keer komen house dj’s Daft Punk er in voor die ook de soundtrack hebben gemakt. In drie dagen tijd is de video al meer dan 800.000 keer bekeken op het Nederlandse YouTube kanaal van Walt Disney maar staat ook alle andere lokale YouTube-kanalen van Disney, waardoor de trailer nog vele malen meer is bekeken.

Newsoul Skateboards: Promo ‘You Got Soul’


Deze video van de Zweedse skater Albert Nyberg is een promo-video voor Newsoul Skateboards. Newsoul Skateboards is in 2009 werd opgezet door vier Zweedse tieners, zij zijn dan ook zelf de inspiratie voor hun merk. Het team van Newsoul Skateboards heeft aangekondigd een tour te gaan maken door Zweden om nog meer video op te nemen. Tot nu toe mogen de vier jonge ondernemers niet klagen met ruim 220.000 views in 5 dagen neem ook een kijkje op hun YouTube kanaal.

Nokia N8: The Commuter


Nokia N8, What will you do with it? De McHenry Brothers wisten hier wel raad mee. In vier dagen tijd wisten de broers een revolutionaire short film te produceren. De film, ‘The Commuter’, met sterren zoals Dev Patel, Pamela Anderson, Charles Dance en Ed Westwick, is volledig gefilmd in Mobile HD met de N8 smartphone. Op de website van Nokia kan je meer leren over deze N8 smartphone. Ontdek functies als de 12 megapixel camera en de oogverblindende High Definition 720p video. Volg Nokia ook op Twitter en op Facebook om op de hoogte te blijven van de N8 smartphone

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!