Viral Friday Week 40/2011

7 oktober 2011, 08:11

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Michael – Long Live Play


Vorige week zat de teaser van de PlayStation 3 – Long Live Play video in Viral Friday. Nu staat de onthulling op 1. Het heeft niet te maken met de PlayStation Network of PlayStation Store, wat is het dan wel? Bekijk de echte held achter de deur – Michael. Een toffe campagne van Sony maar wat als de video over een PC gamer zou gaan? De video is sinds 5 oktober online en heeft bijna 4 miljoen views!

Apple – Introducing Siri on iPhone 4S


Deze Viral laat je de laatste add-on zien voor de iPhone 4s: Siri. Deze feature zorgt ervoor dat je jouw iPhone opdrachten kan geven. Het mooiste hiervan? Je iPhone reageert met feedback of acties. Deze eigenschap is één van de vele verbeteringen voor de laatste iPhone. Al met al is het er eentje waar Steve Jobs trots op kan zijn. We hopen dat Apple in staat blijft om de briljante visies van deze man te blijven navolgen en om Apple te houden zoals het was bedoeld. Deze video is online sinds 4 oktober en kreeg meer dan 1,1 miljoen views. Steve, bedankt!

Rick Lassi Hurskainen Angry Birds


Je kent ze wel, de rode vogels die de wereld willen overnemen. Ja, ik heb het over Rovio’s Angry Birds. De herkenbare rode vogels zijn letterlijk over te vinden, van merchandise tot Chinese moon cakes tot een fan gemaakte film. Rovio claimt zelfs dat Angry Birds nog groter dan Mario gaat worden. UNC Asheville keeper Lassi Hurskainen komt nu ook in dit rijtje van Angry Birds virals te staan. Hij doet geweldige trick shots Angry Birds stijl. De video is sinds maandag online en heeft nu al meer dan 1.013.596 views. Wil je meer? Bekijk dan deze video van Lassi Hurskainen. Enjoy!

Adidas D Rose: adiZero Rose 2 – The Bull


Stierengevechten, een spektakel in Spanje, Portugal en Zuid-Frankrijk. Toch is het niet altijd populair vanwege de wreedheid tegen stieren. Wat dacht je van een combinatie van stierengevechten en basketbal? Klinkt als een vreemde combinatie, dat is het ook! Adidas denkt van niet en durft het aan. Ze gaan met deze video ‘all-in’, en dat pakt goed uit met meer dan 450.000 views. Toch konden ze de video interessanter maken… laat een stier meedoen!

Honey Badger – Wonderful Pistachios


Wonderful Pistachios heeft een nieuwe campagne gelanceerd “Get Crackin”. Ze hebben een aantal video’s gemaakt met verschillende manieren om het nootje te kraken. De populairste video gaat over een das die een pistachenootje probeert te kraken met een cobra. Dit is een mooi voorbeeld van een viral met grappige dieren. Ze hebben het “Get Crackin” thema goed doorgevoerd op hun website en Facebook pagina.

Chi Chung Man
Social Media Analyst bij 3sixtyfive

Chi werkt als social media analist bij 3sixtyfive. Hij combineert zijn social marketing kennis met ontwikkelingen uit Azië.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!