Viral Friday Week 38/2010

24 september 2010, 08:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

OK Go – White Knuckles


Vraag iemand om een liedje van OK Go te zingen, en waarschijnlijk staat hij met zijn mond vol tanden. Vraag hem een OK Go videoclip te beschrijven en ze houden er niet over op. Deze nieuwe clip, White Knuckles, is opnieuw een sterk staaltje wat betreft timing, maf decor en dieren. Maar wat extra aardig is, is dat aan het eind de kijker wordt gevraagd een donatie te doen voor asielhonden op de OK Go website. Ideale schoonzoons, toch? De video is ondertussen bijna 3.5 miljoen keer bekeken.

Pokémon Apokélypse: Live Action Trailer


Deze viral lijkt op een trailer van een upcoming Pokémon-bioscoopfilm. Helaas moeten de Pokémon-fans teleurgesteld worden. In Hollywood wordt niet gewerkt aan een live action Pokémon-film. De trailer is ontwikkeld door twee vooraanstaande medewerkers van Pokémon. Tijdens het werken aan een korte film kwamen zij op het idee om een fictieve trailer van een live action Pokémon-film te ontwikkelen en te verspreiden op het internet. Met 2.687.049 views op YouTube en een groot aantal comments en ratings na slechts vier dagen kunnen we wel zeggen dat deze viral nu al geslaagd is.

Megan Fox In “The Tip”


Eerder deze maand hebben Megan Fox en Armani ondergoed ons warm gemaakt met een sneak peek van Megan gekleed in een kanten beha en nauwelijks bedekkend witte ochtendjas. Maar vorige week is de korte film ‘De Tip’ in première gegaan en het brengt ons in haar hotelkamer, waar ze zichzelf op verleidelijke wijze aankleedt voor een zeer nieuwsgierige mannelijke hotelwerknemer, die dan ook zijn tijd neemt bij de voorbereiding van de maaltijd. De video is al bijna twee miljoen keer bekeken.

Never Say No To Panda!


Panda, een Egyptische producent van kaas en zuivelproducten, heeft 4 maanden geleden dramatisch haar reclame vernieuwd dankzij het bureau Elephant Cairo. Het bureau verkocht de klant het ‘gekke idee’ dat als je niet van Panda-producten houdt, ze niet eet of een broodje Panda weigert, je bij de Panda over de knie moet. Vreemd genoeg komen de officiële hits op het YouTube kanaal niet eens in de buurt van 4 miljoen hits die de recentelijk gemaakte compilatie heeft gekregen.

Sesame Street: Katy Perry Song: Hot and Cold


Van ‘lief’ tot ‘gruwelijk’ of ‘te sexy voor kinderen’, het meeste is wel gezegd over het optreden van Katy Perry bij Sesamstraat. De popster kwam buurten in Sesamstraat om een parodie op haar hit ‘Hot ‘N Cold’ ten gehore te brengen samen met Elmo, ieders favoriete Sesamstraatbewoner. In de video zien we Katy Perry die met Elmo wil spelen, maar Elmo rent weg waardoor Katy hem achterna gaat. “Het lijkt erop dat Elmo te snel voor mij is”, zegt Katy Perry in de video. Let vooral op het enorme scala aan gezichtsuitdrukkingen! De verschillende versies van de video zijn samen meer dan 1.2 miljoen keer bekeken.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!