Viral Friday Week 35/2009

28 augustus 2009, 09:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

The X Factor 2009 – Danyl Johnson


De Engelse X Factor blijft een talenten generator. Zagen we eerder Susan Boyle, Paul Pots, Connie Talbot en Shaheen Jafargholi, nu is er Danyl Johnson. Een 27-jarige leraar met een passie voor zang en zet een geweldige eerste auditie neer. Een echte “show-stopper” van een auditie op het nummer van The Beatles – With A Little Help From My Friends. De nimmer schuwe Simon Cowell is ditmaal erg positief. “Danyl, I’ve been doing this for eight, nine years, and that was single handedly the best first audition I’ve ever heard,” aldus Simon. ITV, de omroep achter The X Factor, mag wederom blij zijn want Danyl zal ook deze week voor veel kijkers zorgen. Tijdens de show van afgelopen zaterdag was er een piek van 11,7 miljoen kijkers, meer dan de helft van het totale aantal tv-kijkers. ITV heeft een slimme zet gemaakt door de show te verplaatsen van zondagavond naar zaterdagavond. Geschat wordt dat er 5 miljoen Pond extra aan telefoon en sms opbrengsten is binnengehaald. Ook online gaat gaat de video als een speer. Binnen 1 week meer dan 4,7 miljoen kijkers! Nu maar hopen voor Danyl, en ITV, dat hij het ver zal brengen.

Lego Stop Motion Tribute To The 80’s


Retro is hot, net als stop motion video’s. Het Zweedse duo Rymdreglage combineert de twee in een eerbetoon aan de jaren 80. In hun video ‘8 Bit trip‘, komen alle bekende en favoriete video games uit de jaren 80 aan bod: Tetris, Mario, Pacman. En dat allemaal gemaakt van Lego! Daniel Larsson is verantwoordelijk voor de muziek en de animatie is gedaan door Thomas Redigh, de twee leden van Rymdreglage. Acht maanden, 1.500 uur, vele foto’s en nog veel meer Lego stenen zitten er in de video, maar het harde werk lijkt te nu al te lonen. Na slechts 7 dagen op YouTube is de video ruim 2 miljoen keer bekeken. Het hiervoor nog onbekende duo was niet berekend op deze plotselinge overvloed aan aandacht: hun website kon na slechts enkele uren het bezoek niet meer aan. Verder lijkt het erop dat de band een commercieel succes van de video wil maken. Stond er woensdag nog te lezen dat hun muziek hopelijk binnenkort te verkrijgen is in de iTunes store, nu kan iedereen het nummer ‘8–bit trip’ aanschaffen via de online store van Apple. De website van Rymdreglage is nog niet bereikbaar, maar de liefhebbers kunnen nog wel het YouTube channel van de band bezoeken.

Nokia Booklet 3G First Video


Nokia schudde de wereld deze week wakker met een video van haar allereerste netbook, de Nokia Booklet 3G. De video werd onmiddellijk wereldwijd opgepikt door een aantal invloedrijke blogs zoals Engadget, GSMArena.com en het Mexicaanse Sputnik wat resulteerde in al meer dan een half miljoen views en meer dan 20 duplicaten. Een langverwachte introductie van Nokia, want met de stijgende concurrentie op het gebied van mobiele telefonie heeft Nokia gekozen voor een verbreding van haar productengamma.

Transforming Camaro


De door Michael Bay verfilmde tekenfilm Transformers blijft bij mensen tot de verbeelding spreken. Robots die transformeren in een auto en vice versa. Wie wil dat nou niet? Een Mexicaanse autodealer heeft daar handig gebruik van gemaakt en zette Bumblebee in. Nu lopen er wel vaker mannen in (rare) kostuums van films rond, maar deze kan dan ook echt transformeren naar de Chevy Camaro. Of dit nu de autodealer echt heeft geholpen is onduidelijk. Duidelijk is wel dat met meer dan 550.000 views in 2,5 week het filmpje in ieder geval veel bekeken is.

Neurosonics Audiomedical Labs Inc


“Neurosonics Audiomedical Labs Inc.” ontwikkelde een briljante, surrealistische video met de Scratch Perverts, een DJ groep uit Engeland. In de video maken de DJ’s muziek door te scratchen op draaitafels en het bespelen van muziekinstrumenten waar mensenhoofden aan bevestigd zijn. Een bezoek aan de website van Neurosonics Audiomedical Labs Inc. is ook zeker de moeite waard.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!