Viral Friday Week 34/2011

26 augustus 2011, 10:34

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Portal – No Escape


Spellenmaker Valve haalde al eerder met de sequel Portal 2, Viral Friday enkele maanden geleden. Deze nieuwe film van Dan Trachtenberg, gebaseerd op de game, ging als een komeet met meer dan 3,2 miljoen views in slechts 3 dagen. Het begin is even lastig doorkomen, maar het einde is uitermate verrassend te noemen!

DUBSTEP GUNS


Heftiger dan de Twist tijdens de jaren 60 van de vorige eeuw is Dubstep dezer dagen. Reden te meer om te kijken wat deze muziek allemaal kan! Het is in staat je oren te vernielen. Maar het is tevens geschikt om je vijanden uit de weg te ruimen zoals we in deze video zien! De video is gemaakt door Corridor Digital en bewerkt door Mike Diva. Gezamenlijk hebben ze meer dan 620.000 abonnees. De video zelf is online sinds 19 augustus en kreeg meer dan 2,3 miljoen views!

OK Go and the Muppets


Bereid je maar vast voor op een stortvloed aan pluizige, groene en grappige Muppets als The Muppets movie binnenkort in première gaat. De bijbehorende soundtrack The Green Album heeft genoeg hitpotentie en de eerste video is gelijk een virale hit met 2 miljoen kijkers sinds 23 augustus. Maar dat mag ook wel als je de Muppets combineert met OK Go, een band die bekend staat om haar videoclips.

How Harry Potter Should Have Ended


Je bent misschien bekend de ‘How It Should Have Ended’ series van Daniel Baxter en Tommy Watson en hun partner Starz Digital Media. In deze video zijn we getuige van hun visie op hoe Harry Potter zou moeten eindigen. Is het moeilijk om de viraal te krijgen? Niet echt, de makers hebben een fan-base van +420.000 Tubers. En Harry Potter? Ach, wie is geen fan? Voor de enkeling die dat niet is, kan deze video nog steeds aantrekkelijk zijn door de content welke zeker grappig is. De video is online sinds 18 augustus en kreeg bijna 1,9 miljoen views!

Say Something Nice


Hoe vaak zeg je iets aardigs tegen een willekeurige vreemde? Of tegen een hele groep voorbijgangers? Doe je dat wel eens? Improv Everywhere is een club New Yorkers die al sinds jaar en dag met grappen en grollen de stad een beetje vrolijker proberen te maken. Hun laatste missie, met 1,4 miljoen views sinds 22 augustus, bewijst dat zomaar iets aardigs zeggen helemaal niet verkeerd is en erg gewaardeerd wordt. Kijk voor meer acties op het Improv Everywhere YouTubekanaal of op de Facebook fan page.

Viral Video Quiz (Doe Mee)


Hou je van ViralFriday’s hilarische, bangmakende of opwindende video’s zoals bovenstaande tattoo Viral en heb je er meer gezien op YouTube, Vimeo, enzovoort? Dan kan je jezelf nu bewijzen als expert van Viral en Social video’s door mee te spelen in onze Viral Quiz. Speel, deel, like en omarm het en win een kostenloze licentie van onze sponsor ViralTracker.

Rudi de Groot
Content Marketeer bij SDIM

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!