Viral Friday Week 34/2010

27 augustus 2010, 08:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Call Phones From Gmail


Eerder deze week introduceerde Google een aanvullende service op Gmail waarmee je (in de US en Canada gratis) vanuit de browser naar vaste en mobiele telefoons kan bellen. Ter promotie ende vermaeck maakte Google er deze animatie video, die sinds afgelopen dinsdag meer dan 350 duizend keer bekeken werd, bij.

Black Swan


Black Swan is een door Darren Aronofsky geregisseerde psychologische thriller, met in de hoofdrol Natalie Portman en Mila Kunis, die eind dit jaar uitkomt. De afgelopen week zorgde bovenstaande trailer voor enig ophef. Reden zijn de scenes waarin Portman en Kunis sex hebben. Met elkaar. De trailer werd de afgelopen tien dagen door ruim 800.000 mensen bekeken.

Halo: Reach – A Spartan Will Rise


De release van Halo Reach komt steeds dichterbij, Bungie en Microsoft introduceren nu één voor één de teamleden van het Noble team, de Spartan squad. De trailer geeft een klein beetje inzicht in wat de specialiteiten van elk teamlid is met als uitzondering de teamleider, Carter-259. Zijn achtergrond verhaal is al verteld in de trailer “Birth of a Spartan“. In Halo: Reach, speel je Noble-6, het nieuwste lid van het team. De video is nu al bijna 2 weken live en heeft al bijna 800 duizend views.

Gucci Guilty


Film noir in stripboekstijl in Frank Millers laatste werk: een korte film voor Gucci’s nieuwe parfum ‘Guilty’. Geen blockbuster Hollywood-productie dus, maar wel met de twee grote Hollywood sterren Evan Rachel Wood en Chris Evans en gaat op 12 september in première tijdens de MTV VMA’s. Vorige week werd de trailer gelanceerd en deze is inmiddels al meer dan 286.000 keer bekeken op YouTube. Sta je nog niet op de gastenlijst van de VMA’s? Gucci heeft een Facebook contest opgezet waar je twee kaarten kunt winnen voor de award show in Los Angeles

Checking In with Facebook Places


In deze video wordt Facebook ‘Places’ geïntroduceerd. Eigenlijk werkt het net als Foursquare en Gowalla, waarbij je op een locatie ‘incheckt’ zodat je vrienden weten waar je uithangt. Facebook gaat in de toekomst samenwerken met deze locatieprogramma’s. In de video zien we een aantal bekeerde jongeren die vertellen hoe geweldig Facebook Places is. Alle mogelijkheden zijn te vinden op de Facebook blog. Voorlopig werkt deze nieuwe functie van Facebook alleen nog in de VS. Binnen 10 dagen is de video 114.239 keer bekeken.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!