Viral Friday Week 32/2010

13 augustus 2010, 08:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Dumb & Dumber Inception Style


Inception is overal. De film is nu al bestempeld al een van de beste films van het jaar, maar herinner je je nog die psychologische thriller “Dumb & Dumber” uitgebracht uit 1994? Nee? Andrew Fischer van nurv.com ging aan de slag met de vraag: “Wat als Dumb & Dumber een spannende thriller vol adrenaline zou zijn?” Het resultaat: een snelle, Inception-achtige film trailer met meer dan 550.000 views op YouTube. Jim Carey en Jeff Daniels in hun spannendste rol tot nu toe!

Geico Commercial Featuring Andres Cantor


Geico, de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij, heeft een campagne gelanceerd met de slogan “Kun je met Geico echt 15% of meer besparen op je autoverzekering?” En om die vraag te beantwoorden hebben ze 3 hilarische video’s uitgebracht. In de meest succesvolle video zien Amerikaanse sport commentator Andres Cantor de vraag beantwoorden of hij kan elke sport spannend kan maken. Samen hebben de video’s meer dan een half miljoen views. Benieuwd of Abe Lincon een eerlijk man was, of of het een slecht idee is om een sneeuwbal gevecht met Randy Johnson aan te gaan? Dan moet je zeker ook deze andere video’s bekijken.

‘Jackass 3D’ Trailer


De mannen van Jackass zijn voor de derde keer weer terug op het grote scherm en dan wel in 3D. Time Magazine noemde ‘3D the future of movies’ maar zelfs de voice-over twijfelt of dit de bedoeling is. Als je wat inspiratie wilt opdoen voor stunts die jij of je domme maten niet moeten doen, vooral kijken! Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste Jackass nieuws en feitjes ‘volg’ ze dan op Twitter en ‘like’ ze op Facebook. De video staat nu 1 week live en is al bijna 1 miljoen keer bekeken.

YouTube Movie – The Video Website


Je hebt vast wel gehoord dat Facebook the Movie binnenkort in de bioscopen zal gaan draaien. Met meer dan 500 miljoen leden is Facebook een ongekend succes, maar ook Youtube blijft een troetelkindje van het online publiek. Vandaar dat regisseur Jeff Loveness heeft besloten om ook voor Youtube een film te maken. Het is welliswaar slechts 2 minuten, maar het hilarische filmpje is inmiddels al bijna 300.000 bekeken en ontving meer dan 2.500 YouTube likes.

K-Swiss Tubes – Get Championy


Het ziet er naar uit dat de weerzinwekkende voormalig professional baseball werper Kenny Powers uit de HBO show Eastbound And Down zijn zaakjes weer op orde krijgt. Hij is een samenwerking aangegaan met K-Swiss en is nu de ster in de K-Swiss Tubes video’s met een aantal bekende atleten. Je kan ze allemaal bekijken op het YouTube channel maar ook op de K-Swiss website. Steun je Kenny Powers met zijn comeback, wordt dan lid van zijn fan club op Facebook. De video is twee weken live en is al bijna bij de 200 duizend keer bekeken.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!