Viral Friday Week 28/2010

16 juli 2010, 08:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Vampires Suck


Vampieren zijn hot: True Blood, the Vampire Diaries en, niet te vergeten, de Twilight serie. Dus het was eigenlijk gewoon een kwestie van wachten op de eerste parodie. En die is er nu: ‘Vampires Suck’. Letterlijk dus. Het zal niet als een verrassing komen dat Scary Movie regisseur Jason Friedberg, ook verantwoordelijk is voor deze spoof. De film release staat gepland 18 augustus, maar vorige week werd de trailer video gelanceerd door 20th Century Fox. En die is in een week tijd inmiddels al meer dan 2,3 miljoen keer bekeken.

World’s Largest Skateboard Disaster


Camp Woodward. Nog nooit van gehoord, maar blijkbaar is het de beste plek voor elke jongen of meisje die een actieve zomer wil. Deze zomer werd groot, heel groot. California Skateparks bouwde het grootste skateboard ter wereld en nam het mee naar Woodward in Pennsylvania. Eerst ging een groep mensen op korte ritjes, maar samen met de overmoed nam ook de steilheid van de heuvels toe. Dit moest een keer fout gaan. Hoewel in de video veel gepraat wordt in vergelijking met actiebeelden is hij in 2 weken toch door 2.287.998 mensen bekeken.

Old Spice: Boat


De afgelopen dagen kon je werkelijk niet om Isaiah Mustafa heen. Met ‘The man your man could smell like’ hebben Old Spice & Wieden + Kennedy social media naar een niveau hoger getild door een serie videoboodschappen uit te brengen waarin Isaiah direct reageerde op comments van YouTube gebruikers, Tweets, Yahoo YouTube! Answers en blog posts, waaronder @PerezHilton, @Alyssa_Milano, @Starbucks en @Gizmodo. Daanaast bracht Old Spice vorige week een nieuwe online video uit: Boat. Geniet ervan!

The Muppets: Pöpcørn


De Muppets hebben laten zien dat ze de tijd en veranderende media kunnen overleven: de Muppet HD video’s zijn populairder dat ooit. De Swedish chef heeft zelfs zijn eigen Youtube channel. Hij heeft al meegespeeld in verschillende video’s maar in deze laat hij zijn echte klasse zien. Hij geeft niet alleen een super recept voor garnalenpopcorn maar hij laat ook nog eens creatieve manieren zien om muziek te maken in de keuken en zijn geweldige vaardigheden op de dansvloer. Het is dus ook geen verrassing dat deze video al 800.000 views heeft in minder dan twee weken.

Yoda Recording For TomTom GPS


Nadat eerder Darth Vader de eer had om je de weg te wijzen via je TomTom, is het nu de beurt aan Yoda. We hebben het geluk gehad dat er een camera aanwezig was tijdens de opnames, die liepen niet geheel vlekkeloos wat hilarische momenten heeft opleverd. Darth Vader and Yoda zijn onderdeel van het Starwars-stemmenpakket waarin latere fase C-3PO en Han Solo aan toe worden gevoegd. Ondanks dat de video slechts een week geleden is geplaatst, heeft hij al meer dan een half miljoen views.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!