Viral Friday Week 24/2011

17 juni 2011, 09:45

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Ocarina of Time 3D – Robin Williams Commercial


Het is niet nodig om Zelda te introduceren aan gamers die dag en nacht achter hun computerscherm doorbrengen. Zelda is niet alleen voor hen een legende, acteur Robin Williams is ook een Groot Fan en heeft zijn dochter zelfs vernoemd naar deze prinses. De video staat sinds 15 juni online en is al meer dan 1 miljoen keer bekeken!

Ronaldinho Humiliates His Teammate


Ronaldinho is een koning met de bal. Bekijk in deze video hoe de meester zijn teammaatje op het verkeerde been zet tijdens een warming-up met zijn huidige team Flamengo. Voordat hij tot het destructieve punt van vernedering komt houdt hij de bal eerst even hoog. Zijn slachtoffer heeft ijdele hoop hem uit te dagen. Gaat dat lukken? Natuurlijk niet. Het is Ronaldinho! De video staat sinds 12 juni online en heeft al 1.6 miljoen views gegenereerd. En de bal? Die ging 26 keer in de lucht!

iPod Magic – Deceptions


Marco Tempest is een goochelaar die met iPods ons de wereld van misleiding laat zien. In deze video zie je hoe hij zijn goochelaarskunsten combineert met techniek en vertelt hoe wij in het dagelijks leven misleid worden, hoe wij onszelf misleiden, wie de grootste misleiders zijn en wat de grootste misleiding is. De video is sinds 10 juni online en is al meer dan een miljoen keer bekeken!

Can I Be Your Friend?


Denk jij er wel eens over na hoe vreemd ons online leven is? In Londen is er vanaf 24 juni de opera “Two Boys” te zien waarbij Nico Muhly, de regisseur, ons laat zien hoe vreemd ons online leven er offline uit zou zien. De video staat online sinds 8 juni en heeft al meer dan 800.000 views gegenereerd. Kijk hier naar een interview met de cast en de maker.

Search By Image


We kennen allemaal de uitspraak dat een foto meer dan duizend woorden zegt. Google heeft op basis hiervan een nieuwe functie gelanceerd waarbij je naar informatie kunt zoeken door middel van foto’s. Wat je moet doen is een foto uploaden of slepen en droppen in Google en Google vindt hier dan informatie over. Je vraagt je nu zeker af welke informatie Google zal vinden wanneer je een foto van jezelf upload? Je kan het nu proberen op www.images.google.com. De video staat sinds 13 juni online en is al meer dan 600.000 keer bekeken. Check it out!

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!