Viral Friday Week 21/2011

27 mei 2011, 15:04

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Google Chrome: Lady Gaga


Beste ‘monsters’; dit is het perfecte voorbeeld van een zangeres die optimaal het web gebruikt om met haar fans te communiceren. Op 9 mei bracht Lady Gaga haar nieuwe single “Edge of Glory” uit waarna kort erna fans video’s van zichzelf begonnen te uploaden op Youtube; video’s waarop zij dansend en zingend op het liedje te zien zijn. Lady Gaga heeft vervolgens op haar website aan al haar fans gevraagd om nog meer video’s te uploaden zodat deze gebruikt konden worden voor de Google Chrome reclame. Honderden video’s werden geüpload en editors plaatsten deze in de reclame. Dit is het resultaat. De video staat sinds 20 mei online en is al meer dan 1 miljoen keer bekeken!

Playing with An Otter


Weet je nog dat je als kind naar de dierentuin ging en overenthousiast raakte van al de vreemde dieren die je zag? Het jongetje in deze video had wel heel erg veel geluk bij het aquarium toen een otter besloot een spelletje met hem te doen. De video is opgenomen in de dierentuin van San Diego en is binnen 5 dagen tijd al meer dan 800.000 keer bekeken.

Kyle Gets Buckets 2.0


Basketbal, daar gaat deze viral over. We kennen allemaal de buzzer shots. Een worp vanaf de andere kant van het speelveld die de score bepaald. Mag je vergeten. Dit is geen wedstrijd. Het gaat niets eens om punten, maar we hebben wel een winnaar! Duke Blue Devils’ speler Kyle Singler laat zien hoe het werkt. Laat de buzzer shots op YouTube voor wat het is, dit is het echte werk. De video start met wat aardige worpen, maar na 0.37min wordt het eng. Zeker voor de mensen met hoogtevrees. De video is online sinds 23 mei en kreeg 625.000 views.

Call of Duty: Modern Warfare 3 Reveal Trailer


Call of Duty is terug en komt op 8 november met de release van de Multiple Game of the Year award winnaar Call of Duty: Modern Warfare 2. Deze trailer van Modern Warfare 3 staat online sinds 23 mei en heeft al meer dan 7,3 miljoen views gegenereerd. Voor meer informatie check het Call of Duty YouTube kanaa of volg #MW3 updates op Twitter via @fourzerotwo.

The Official Someday By Justin Bieber


In navolging van onder andere Beyoncé, Madonna en J-Lo komt nu ook de onvermijdelijke Justin Bieber met zijn eigen parfum; “Someday”. Het is misschien verrassend dat het een luchtje voor vrouwen is, maar dit zal alles met de commerciële exploitatie van zijn fanbase te maken hebben. In het filmpje zweeft Bieber als een volleerd Peter Pan door de lucht met model/actrice Dree Hemmingway. Nu maar hopen dat dit geen storm van jaloezie onder de Beliebers, toch al op hun ziel getrapt nu Bieber en Selena Gomez een stelletje zijn, zal ontketenen. Het filmpje is op 23 mei geüpload naar Youtube en heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen views gegenereerd.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!