Viral Friday Week 05/2011

4 februari 2011, 11:20

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Volkswagen Commercial: The Force


Een jong jongentje ervaart de Kracht van THE FORCE op zijn eigen oprijlaan. Bijna alles lijkt resistent tegen de kracht van “the Force”, maar de geheel vernieuwde Passat blijkt wel vatbaar te zijn. Deze leuke video is 3858354 bekeken binnen 2 dagen. Komt dit door de kracht van the Force of toch door Volkswagen zelf?

Google: Art Project – Visitor Guide


Wie zegt dat kunst saai is mag dit wellicht heroverwegen. Google, een ware ambassadeur van het delen van kennis heeft een project gelanceerd met een aantal van de beste musea in de wereld. Met Street View technologie, zijn de deuren geopend voor een kostenloze en briljante tour langs hun schatten. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om in te zoomen tot ongelofelijke diepte om zo alle details te aanschouwen. Het bezoeken van verschillende musea was nog nooit zo makkelijk. De video is online sinds 28 januari en heeft ruim 640.000 views gehad.

Kobe Bryant is, “The Black Mamba”. Directed by Robert Rodriguez. Official Trailer 2


Vorige week konden we de eerste officiële trailer van “The Black Mamba” in Viral Friday’s top 5. Als vervolg op de eerste trailer is er deze week de tweede officiële trailer. Het tweede deel gaat in dezelfde stijl door maar met de toevoeging van één belangrijk element. Dit keer is er een rol voor muziek icoon, Kanye West. Hij speelt de rol van “The Boss”. Deze trailer is gemaakt door Nike en geregisseerd door Robert Rodriguez en is sinds 30 januari 258.701 keer bekeken.

Volkswagen Commercial: Black Beetle


Raak niet in de war, want deze video en de trailer horen bij een nieuwe documentaire serie van Discovery Channel of Animal Planet. En ook niet een vervolg van de film Bug’s Life. De video is op 2 februari geupload en heeft sindsdien al 320K views en verschillende YouTube Honours gekregen. En het mooiste deel – de nieuwe VW Beetle is deze zondag, 6 februari te zien!

Messi adizero f50


Er zijn natuurlijk heel veel voetbal trucjes maar in deze nieuwe Adidas video toont de beroemde voetballer Lionel Messi een nieuw soort trucje – hooghouden met de gloed nieuwe adizero f50. Behoorlijk indrukwekkend, toch? Deze sneak video geeft een sneak preview van de nieuwe Adidas voetbal campagne en heeft sinds 1 februari al 66K views. Laten we hopen dat deze video niemand zal inspireren om hetzelfde te doen met schaatsen … maar je weet het maar nooit.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!