Viral Friday Week 04/2011

28 januari 2011, 08:28

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

David Guetta(With Me) One More Love Album Megamix


David Guetta and Keenan Cahill hebben een mega-mix gemaakt van Guetta’s hits in deze 3,53min video. Cahill’s populariteit schoot eerst omhoog maar hij heeft nu te maken met zware kritiek, omdat zijn inhoud niet echt vernieuwend is. Daarnaast wordt hem verweten een handpop te zijn voor artiesten die hun eigen populariteit willen liften. The video is online sinds 24 januari en heeft 7,2 miljoen views gekregen. Dat is echt heel veel, maar van de 42.000 stemmen waren 1 op 3 negatief. De liedjes zijn goed, maar Cahill’s optreden..Beslis zelf!

Crazy Japanese McDonalds Advert


Je hebt kinderen nog nooit zo uit hun dak zien gaan door een Happy Meal verrassing als in dit filmpje. Deze Japanse kinderen zijn zo blij met de Spongebob speeltjes dat ze het zo hard op een schreeuwen en krijsen zetten dat je op z’n minst denkt dat ze voor de rest van hun leven onbeperkt gratis Happy Meals hebben gewonnen. Geef ze een rietje of een beker van SpongeBob met een geluidje er in en een kinderhand is gevuld. In 8 dagen tijd is deze McDonald’s reclame al 2,4 miljoen keer bekeken.

Greatest putt-putt shot of all time


Wat begint als een ontspannen spel kan eindigen met wonderbaarlijk resultaat, vooral wanneer het in de avond plaatsvindt. En om de bal er zo in te krijgen is een aardig beheersing van het spel nodig, zelfs Tiger Woods kan misschien hier nog wat van leren. De video heeft sinds 21 januari al bijna 2 miljoen views! De vraag is echter: is het echt of nep? Wat denk jij? En voor meer mini golf humor klik hier.

Old Spice | I’m Back


De Old Spice campagne was een van de beste virale hits van 2010 op YouTube en in deze video kondigt Old Spice man Isaiah Mustafa aan dat ze gewoon verder gaan! Wij verwachten dan ook een hoop humoristische content op het Old Spice YouTube kanaal. De video is de afgelopen 8 dagen meer dan 400 duizend keer bekeken.

Kobe Bryant is, “The Black Mamba”.


Nike heeft een trailer gemaakt voor een korte film waarin Kobe Bryant schittert als de ‘black Mamba’. In de video zijn bijrollen weggelegd voor Danny Trejo en natuurlijk een paar Nikes. De director van de trailer is Robert Rodriquez wat een goede keuze is sinds hij ook de man achter Sin City is. De trailer is online sinds 23 januari en heeft tot nu toe 169 K views en 400 likes gekregen.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!