Viral Friday Week 04/2010

29 januari 2010, 10:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Dancing Inmates – Michael Jackson’s This Is It


Misschien herinner je je de viral met de Filippijnse gevangenen die in 2007 Thriller van Michael Jackson opvoerden? De gevangenen van Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center zijn nu terug met een nieuwe dans van This Is It. Deze keer kwamen Michael Jacksons choreograaf Travis Payne en dansers Daniel Celebre en Dres Reid op bezoek, met als doel het promoten van de DVD release van Michael Jacksons This Is It. De video is in een week tijd meer dan 2 miljoen keer bekeken.

Apple iPad Spoofs


De iPad; velen hebben er lang naar uitgekeken. Sinds afgelopen woensdag is hij er eindelijk, en nu al zijn er verschillende spoofs op de tablet te vinden. Een van deze spoofs is, niet geheel verwonderlijk, de beruchte scene uit Der Untergang. Hitler had hoge verwachtingen van de iPad, maar of die helemaal waargemaakt worden… De video werd in twee dagen tijd meer dan 600.000 keer bekeken, een echte viral.

Walmart Clown Commercial


Tijdens de NFL finalewedstrijd afgelopen zondag, zond Walmart hun “Clown Commercial” uit. In de reclame zien we een vader verkleed als clown, klaar om de kinderen te verrassen. En een verrassing werd het… De commercial, die diezelfde zondag op YouTube geplaatst werd, heeft al meer dan 800.000 views en al meer dan 2.500 tweets en retweets gegenereerd. Aan het filmpje zelf willen we verder niet teveel woorden vuilmaken: kijk en lach! Of huil.

Misa Digital Guitar Demo


Er is een nieuwe gadget op de markt waardoor gitaarspelen makkelijk en cool lijkt/wordt, zonder dat je blaren op je vingers krijgt. En nee, het is niet een nieuwe Guitar Hero, het is de Misa Digital Guitar. In de video speelt een onbekend persoon op de gitaar die, toegegeven, best goed klinkt. Michael, de maker, legt op zijn website uit wat het mooie is van een digitale gitaar, waar hij van gemaakt is en hoe hij werkt. Een aantal blogs schreef er al over, maar nog niemand lijkt de prijs te weten. De video is in bijna twee weken tijd bijna 1 miljoen keer bekeken.

Shaun White: Double McTwist 1260


Shaun White, een Amerikaanse professionele snow- en skateboarder die door Burton gesponsord wordt, is in drukke voorbereiding voor de Olympische Winterspelen in Vancouver waar hij de favoriet is voor de halfpipe dicipline. Om de conncurentie voor te blijven heeft White een nieuwe trick aan zijn repetoire toegevoegd. De Double McTwist 1260. In deze video, geupload in Burton’s YouTube kanaal, zie je Shaun de trick oefenen. De video werd sinds afgelopen vrijdag meer dan 430.000 keer bekeken en staat op de achtste plaats van meest bekeken (wereldwijd) YouTube video’s in de entertainment categorie van deze week.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!