Viral Friday Week 01/2011

7 januari 2011, 07:50

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Josh Groban Sings Kanye West Tweets


De tweets van Kanye West staan regelmatig in de belangstelling. Tijdens dit optreden van Josh Groban in Jimmy Kimmel Live worden Kanye’s tweets aangeboden in een collectie cd’s met nummers zoals “Fur pillows are hard to actually sleep on” en “I love me!”. De sketch is in drie dagen tijd al bijna 1,5 miljoen keer bekeken. Na het optreden twitterde Josh “It was an honor to sing these. I sincerely hope he doesn’t lash out at me with sick floetry”. Het is wachten op de rap die Kanye hier van maakt.

Insane football trick by Sylvie van der Vaart


Als mannen houden wij eenmaal van voetbal en mooie vrouwen. Zo zijn wij gewoon, dat is onze natuur. Deze twee insights verwerkte het hardcore mannenmerk Gillette in een virale video. Sylvie van der Vaart is onze voetbalvrouw van de eerste stempel. Sylvie laat dit keer niet alleen haar mooie gezichtje en prachtige benen zien maar ook wat je met die benen kan doen door haar verborgen hooghoudkunsten te vertonen aan het Nederlandse publiek. De video werd in vier dagen tijd bijna 1 miljoen keer bekeken.

Android 3.0 Preview


Ben je net zo goed nieuwsgierig naar de volgende generatie van Android? En voor tablets? Hoewel de 2.2 versie al een paar maanden geleden werd uitgebracht, is er al een sneak preview van Android 3.0, speciaal ontworpen voor tablets. Dus bekijk alle tot nu toe beloofde features op de site van Android Developers en hun YouTube kanaal. De video is uitgebracht op 5 januari en is al meer dan 430.000 keer bekeken.

Homeless Man, Golden Voice


Ted Williams is een man die aan de kant van het leven werd gezet. Dakloos en aan de kant van de weg heeft hij zijn moment met God gehad en werd geïnspireerd om zijn stem te gebruiken. Zijn Miraculeuse stem werd op de gevoelige plaat vastgelegd en gepost op het internet; dit opende voor hem de deur terug naar leven, kooken en zijn 92 jaar oude moeder. Deze video is ondertussen 373.270 keer bekeken.

Heavy Metal Penguin


De ?? Happiest Penguin Ever ?? video ging viral met bijna een half miljoen views tot nu toe. Een vrolijke video met een kleine pinguïn dat er heel gelukkig uiziet op een besneeuwde dag en aan het proberen is om te springen en vliegen. Het lijkt erop dat de video was te rustig was, dus iemand heeft besloten om het een meer intens te maken. Hierbij de introductie van de heavy metal pinguin! Dus vergeet Happy Feet. Dit ventje is vol van woede! De video is tot nu toe al 258.149 keer bekeken.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!