Viral Friday week 49/2017: de kerstoorlog van AH, Plus, Jumbo, C&A en HEMA

8 december 2017, 14:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: de kerstoorlog van AH, Plus, Jumbo, C&A en HEMA.

1. Appie Christmas!

36.651 views

Albert Heijn brengt geheel in stijl van de feestdagen een feel-good-filmpje uit dat menig hart doet smelten. In typisch guur Nederlands weer zien we een bejaarde man naar de supermarkt rennen om nog snel iets te halen voor zijn liefde. Bij haar thuis aangekomen, ontmoet hij de hele familie wat hem een beetje verlegen maakt. Na een warm welkom is het kerstgevoel compleet en gaan ze allen aan tafel. In één dag heeft de grootste supermarktketen van Nederland al ruim 36.000 mensen bereikt.

2. Plus Supermarkt | Goed eten is samen eten | Kerstcommercial 2017

14.217 weergaven

De feestdagen staan weer voor de deur. Supermarktketen Plus speelt hier handig op in met hun nieuwe kerstcommercial. De twee minuut durende video staat in het teken van aandacht voor elkaar, maar ook zeker voor goed eten en drinken. Want goed eten is tenslotte ook samen eten. Over goed eten gesproken; weet je al wat jij deze feestdagen voor lekkers op tafel zet? Plus helpt je uiteraard graag op weg. Dit hartverwarmend tafereel is nu al goed voor zo’n 14.000 views.

3. HEMA houdt van kerst

26.839 views

Hema laat zich ieder jaar met Kerst van haar beste kant zien door middel van een commercial. De Nederlandse winkelketen heeft geen tranentrekkende kerstcommercial nodig om ons de kerstsfeer te brengen. De boodschap van de video is dan ook duidelijk. Of het nou een warme Kerst of een Kerst zo lelijk dat hij mooi wordt, Hema is er dol op. De video is inmiddels al 26.000 keer bekeken in twee dagen tijd.

4. C&A XMAS | Celebrate Together

13.331 views

C&A, wie is er niet groot mee geworden? Dat ‘ons’ warenhuis internationale ambities heeft, wordt nog maar eens duidelijk gemaakt in deze kerstcommercial. Hij is namelijk in het Engels geladen op het Youtube-account en onze moedertaal is nu als ondertiteling gebruikt. Overigens is de commercial wel Nederlands gesproken bij ons te zien op TV. De Amerikaans-Britse look & feel, die we kennen van de kerstcommercials van de ‘grote’ warenhuizen, is ook sterk aanwezig in deze kerstgroet van C&A. Het resultaat mag er zijn en wij voelen de warmte van de feestdagen er in ieder geval goed vanaf stralen. Inmiddels scoorde deze video meer dan 13.000 views. Enjoy!

5. Samen maken we het helemaal Kerst – Jumbo

6.868 views

Ook Jumbo haalt de feestdagen aan om op het sentiment van de consument in te spelen. Met sneeuw, een boom, kerstversiering en een openhaard vult het de spot met warmte en liefde. Frank vervult zoals gewoonlijk de hoofdrol en heeft een gewetenskwestie als hij een naaldboom wilt omhakken om deze thuis op te tuigen. Hij kiest voor de natuur en daarom helpt de natuur hem een handje om het gezellig te maken in huis. Deze spot maakt het rijtje met kerstcommercials compleet. Een kleine 7.000 views in één dag, maar dit zal vast snel stijgen in de komende dagen.

Petra Stoel
Connection Planner bij Mindshare

I am an energetic young professional with a Bachelor Degree in Communications. My work experience focuses on media and advertising. Add up strong communication skills and passion for music, food, fashion and traveling, and there you have my persona in a nutshell. Over the last years I worked at some great, leading companies national and international in the advertising and media industry.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!