Viral Friday week 2/2017: een ongeautoriseerde viralhit, Breaking Bad-kippetjes & pizzafeestjes

13 januari 2017, 13:30

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week een ongeautoriseerde viralhit, Breaking Bad-kippetjes en pizzafeestjes.

1. Adidas | Break Free

10.711.652 views

We trappen de Viral Friday af met hét bewijs dat creativiteit de belangrijkste succesfactor is in de creatie van een viralhit. Ondanks dat de deze film al wat ouder is, delen we hem graag omdat hij viral is gegaan met een reden. Deze film lijkt namelijk een productie te zijn van sportkledingmerk Adidas, maar niets is minder waar.

De film is namelijk gemaakt door student Eugen Merher. De originele insteek is sterk, maar ondanks de kwaliteit weigerde Adidas de productie te incorporeren in hun marketingactiviteiten. Zoals we zeggen in media “there is no such thing as bad publicity” en met het bericht dat deze film zonder zegen van Adidas op het internet te zien is, nam het succes alleen maar toe. Inmiddels is de video al meer dan tien miljoen(!) keer bekeken.

2. DiGiorno Pizza Anthem l Featuring Von Miller & Redfoo

1.782.323 views

De diepvriespizzabakkers van DiGiorno schuiven alle fiches naar voren en gaan all-in met deze commercial van bijna vier minuten. Het heeft veel weg van een videoclip waarin meerdere sterren zoals LMFAO een hoofdrol vervullen. Je hoeft maar een DiGiorno pizza in de oven te schuiven en het feest barst meteen los. Het brengt de kijker meteen in de feestelijke sferen en dat hebben ruim 1,7 miljoen kijkers al ervaren. En dat in slechts negen dagen! Click play and bust your speakers. Straight outta the oven, baby!

3. AMC | Los Pollos Hermanos – Taste the Family!

738.950 views

Breaking Bad-fans opgelet! Omdat het Amerikaanse productiehuis AMC waarschijnlijk weet hoe erg wij Walter White missen, creëerde AMC een komische “commercial” met fastfoodbadguy Gus Fring in de hoofdrol. De film is geregisseerd als een commercial voor Los Pollos Hermanos, het Mexicaanse fastfoodrestaurant van Fring. Omdat binnenkort een nieuw seizoen start van de Breaking Bad spin-off “Better Call Saul” kunnen we deze commercial zien als een zeer succesvolle teaser! Hij is namelijk al meer dan 738.000 keer bekeken.

4. We love our Lamb | Celebrate Australia with a Lamb BBQ

554.128 views

Op de vierde plaats in dit Viral Friday overzicht pronkt een bijzondere film van de Australische lamsvleesreceptenmakers We love our Lamb. In de video verheerlijken zij op een zeer indrukwekkende manier lamsvlees. Blijkbaar gaat dit de Aussies echt aan het hart, want inmiddels scoorde de film al meer dan 554.000 views.

5. SNICKERS® – “The Warning”

335.201 views

Snickers zet het grappige “you’re-not-yourself-when-you’re-hungry-concept” door en komt nu met een nieuwe variant. Geen celebrities, maar gewoon jan modaal die in dit filmpje mag schitteren. Het concept slaat aan, omdat de kijker zich kan identificeren met de hoofdrolspeler. We hebben allemaal wel een momentje waar we onszelf niet zijn, omdat de stevige trek al onze aandacht vergt.

Zo ook in dit filmpje waar deze average joe een beslissing maakt op een lege maag en de consequenties onder ogen moet zien. Daarom: eet een Snickers als je trek hebt om drama te voorkomen. De video scoorde 335.000 views in negen dagen. BIEEEM!

David Pedro
Social Media Community & Content Marketeer bij Mindshare Nederland

Mindshare is een mediabureau dat haar klanten dagelijks helpt bij het realiseren van een grote variëteit aan doelstellingen. Wij willen de leading business partner zijn voor onze klanten en helpen hun business te laten groeien. Via consumenten-, media- en merkinzichten - Big Data - helpt Mindshare de juiste media en middelen te selecteren om een doelstelling te behalen.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Prezzo al pubblico

  Compresse prezzo senza ricetta, siti affidabili per acquisto e generico a poco prezzo, prescrizione medica per tranne online e sicuro. Online contrassegno anche prezzi farmaci, acquisto in contrassegno in italia e dove comprare a napoli nonostante prezzo di in farmacia


  28 april 2017 om 12:23
  brandssolution

  How to get without going to a doctor, buying generic and tablets online purchase in chennai, for sale in usa except generic fast delivery. Buying in thailand also overnight shipping usa, over the counter date and uk despite pills order online.


  7 augustus 2017 om 23:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!