Viral Friday Week 04/2015: Adidas, Dove Men+Care & Old Spice

23 januari 2015, 14:30

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video’s van Adidas, Dove Men+Care & Old Spice. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

1. There Will Be Haters – Adidas Football

Wanneer je jongeren nieuwe voetbalschoenen wil verkopen, is er tegenwoordig meer nodig dan een paar voetbalsterren die een bal naar elkaar trappen. Het Duitse sportmerk Adidas begrijpt dat als geen ander en laat voetbalhelden als Gareth Bale en Luis Suarez schitteren in een over de top de commercial wat net zo goed een hip-hop videoclip had kunnen zijn. Dit spektakel scoorde in twee dagen al bijna 3 miljoen views.

2. St John Ambulance The Chokeables advert: save a choking baby

De Engelse ambulance centrale St John Ambulance laat in een animatiefilm de boosdoeners van een hoop leed aan het woord. Zij vertellen op droge wijze wat te doen in noodgevallen. Een mooi stukje educatie, vooral wanneer de video binnen enkele dagen viral gaat en meer dan 1,7 miljoen keer wordt gezien.

3. Dave’s #EpicStrut TV Ad | MoneySuperMarket | January 2015

Verzekeraar MoneySuperMarket heeft een commercial die zo flauw is dat het briljant is. Nooit gedacht dat een goede verzekeringsdeal je zo’n goed gevoel kan geven zoals bij Dave het geval is. In enkele dagen werd de video al meer dan 620.000 keer bekeken.

4. #RealStrength l Dove Men+Care

Dove is heer en meester in het maken van sentimentele video’s. We kennen allemaal natuurlijk de real beauty sketches van Dove, misschien wel de succesvolste viral allertijden. Nu is het de beurt om de mannen te raken en daarvoor maakt Dove slim gebruik van de soft-spot en speelt de ‘vader kaart’. Binnen twee dagen tijd werd de video al meer dan 430.000 keer bekeken.

5. Old Spice | Nightmare Face

Old Spice gaat verder waar ze gebleven waren en dat is het maken van over de top, onzinnige, ontploffende, schreeuwende, maar vooral hilarische video’s met wel 3 rollen voor acteur Terry Crews. De video is gister gereleased en nu al meer dan 125.00 keer bekeken.

Ward Cuiper
Manager Content Marketing bij Mindshare

Hi I'm manager Content Marketing at Mindshare Netherlands. All I talk about is: | Content | Social | Digital | Influencer marketing | Advertising | and geeky stuff

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!