Viral Friday 39/2018: gin en Ryan Reynolds, de goede robot en nieuwe Apple updates

28 september 2018, 12:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week Aviation Gin en Virgin Atlantic, Las Vegas, Burger King, Anki Vector en Apple Watch.

Virgin Atlantic and Aviation Gin taking off together

45.171 weergaven

Sir Richard Branson en Ryan Reynolds hebben beide een eigen onderneming en gaan nu samenwerken. In het filmpje vertellen ze iets over de samenwerking, maar dit verloopt niet zo soepel: Ryan is onwijs aan het opscheppen. Ryan verkondigt dat zijn bedrijf Aviation American Gin het grootte Virgin Atlantic overneemt. Dit is natuurlijk niet waar, maar Virgin gaat de Gin serveren tijdens de vluchten. Beide heren maken de aankondiging in het filmpje groter dan het uiteindelijk is, met humor door het allemaal te overdrijven. Goed voor ruim 45.000 weergaven.

Las Vegas Love Stories Official Trailer

478.563 weergaven

Een impressie filmpje over verliefd worden in Las Vegas. Een campagne voor Las Vegas resort Park MGM, maar dit komt niet heel erg naar voren. Het is net een mini bioscoopfilm en een echte feel good commercial. Er wordt een verhaal verteld over ‘falling in love’ en dat het zeker niet ‘rising in love’ is: je neemt een risico en je valt in het diepe als je verliefd wordt. Een commercial met een lekker gevoel, goed voor bijna 500.000 weergaven.

Burger King: Whopper Mansion Title

18.127 weergaven

Burger King vergelijkt de Whopper met jou! In de nieuwste tv campagne van Burger King beweren ze dat de campagne is gemaakt door kunstmatige intelligentie. Een verklaring die voorafgaat aan een aantal echt bizarre voice-overs, zoals ‘Bed van sla waarop je slaapt, bed van mayonaise voor extra slaap’, en ‘De kip van het Burger King logo is de nieuwe aardappel’.

Anki Vector: The Good Robot

2.401.078 weergaven

Vector is een robot voor in huis, die ontwikkeld wordt door Anki in de vorm van een start-up. Vanaf oktober is de robothulp te bestellen, met allerlei handige en vooral leuke snufjes, die je kunnen helpen in je dagelijkse bezigheden. Om deze nieuwe robot aan de man te brengen speelt de commercial goed in op een aflevering van seizoen 4 van de Netflix serie ‘Black Mirror'(Metalhead). De video laat zien hoe de wereld kan veranderen als je een robot koopt voor in huis die het niet goed voor heeft met de mensheid. Gelukkig is de robot van Anki een ‘good robot’ en kan je deze met een gerust hart aanschaffen. Goed voor ruim 2 miljoen views.

Apple Watch Series 4: Better You

5.554.409 weergaven

Apple heeft, zoals ieder jaar, één van de onthullingen van de nieuwe Apple Watch en de iPhone gedaan. Na deze aankondiging is er voor Apple Watch Series 4 een nieuw reclamespot gemaakt. De video, getiteld ‘Better You’, toont een man die uitgedaagd wordt om zichzelf te verbeteren door fitter, gezonder en geheel betere versies van zichzelf te worden. Mooie nieuwe snufjes, goed voor ruim 5,5 miljoen weergaven.

Daphne Awad
Campaign Executive bij Mindshare

Campagne-executive bij Mindshare en verantwoordelijk voor de wekelijkse rubriek Viral Friday op Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!