Videoverslag: Open de kassa, geld verdienen met content!

3 juni 2013, 11:29

Het magazijn ligt vol met producten. Voor de deur staan lange rijen met kooplustige consumenten, maar de kassa doet ’t niet. Daarom organiseerde het Stimuleringsfonds voor de Pers op 29 mei 2013 het minicongres 'Open de kassa!' met debatten en inspiratie voor iedereen die geld wil verdienen met content. Wat kunnen uitgevers leren van de gamesindustrie en slimme affiliate-internetmarketeers? Hierbij een verslag van het integrale event in video's! (Een geschreven verslag vind je hier.)

De contentbazen

Het Stimuleringsfonds voor de Pers (SvdP) hield op woensdag 29 mei een congres met het thema ‘Open de Kassa’. Na een introductie van Marianne Zwagerman (Red de Journalistiek initiatiefnemer) werden grote traditionele mediaspelers als Henk Scheenstra (COO van Sanoma), Laurens Verhagen (hoofdredacteur Volkskrant.nl) en Josja Zijlstra (uitgever segmenten Telegraaf Media Groep) door haar aan de tand gevoeld over de vraag waarom uitgevers niet beter hun best doen om consumenten te verleiden tot het kopen van digitale content.

Introductie Marianne Zwagerman

Discussie

De succesvolle outsiders

De kopers zijn er en de producten ook, maar de uitgevers zetten de kassa niet open, was de stelling. Het bewijs dat de markt rijp is voor een model waarin consumenten betalen voor content werd geleverd in het outsiders debat. Hierin vertelde Oscar Diele, de CMO van wereldleider Spil Games, over de omslag die zijn bedrijf maakte van een businessmodel dat voor 100% dreef op advertentie-inkomsten naar een e-commerce model. In twee jaar tijd kreeg het bedrijf consumenten naar de kassa en nu komt bijna de helft van de miljoenenomzet uit inkomsten van gebruikers. Ook Mathieu Volkers -met zijn bedrijf PayPro succesvol in de markering van e-books en online cursussen- komt zijn kennis over geld verdienen met content delen met de bezoekers. Jan Jaap Heij van De Nieuwe Pers voegde daar zijn eerste ervaringen aan toe na de introductie van online abonnementen op berichten van journalisten.

Journalistieke startups

Daarnaast presenteerde het Stimuleringsfonds vijf veelbelovende journalistieke startups.

Mattermap

RTreporter

Blendle

Yournalist

Newz

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!