Videomarketing volgens: Salaheddine, tv- en YouTube-programmamaker

17 oktober 2013, 14:49

“Laat de mensen een beetje met rust”

“Online video is inderdaad heel populair, maar het is tegelijkertijd ook weer keihard als je iets maakt wat ze niet willen.” In deze serie video’s delen vijf ervaren video marketeers hun eigen inzichten en kennis. In deze aflevering vertelt Salaheddine meer over hoe hij video inzet om bedrijven en producten te promoten. Hij heeft een grote groep volgers op YouTube en heeft een interessante kijk op het gebruik van dit platform en online video. Wil je meer leren over Salaheddine en hoe zijn populariteit op YouTube is ontstaan? Bekijk dan de video.

;

Salaheddine is schrijver en (online) tv-programmamaker. Hij richt zich in zijn video’s vooral op de Marokkaanse gemeenschap. Hij heeft onderhand meer dan 150 video’s en bijna 17.000 volgers op zijn eigen YouTube-kanaal. Hij maakt in zijn video’s reclame voor bedrijven om zo de productie van de video’s te betalen. Zijn kijk op online-videomarketing is anders dan de meeste corporate videomarketeers en juist daarom interessant.

Salaheddine produceert video's voor zijn eigen YouTube-kanaal. De marketing die hij daarbij hanteert is heel simpel: hij plaatst pre-roll advertenties van bedrijven voor zijn YouTube-filmpjes, zodat de bedrijven ook aandacht krijgen. Hij geeft ook een voorbeeld hoe dit werkt en hoe hij dit aanpakt. Hij let daarbij o.a. erg goed op de doelgroep die hij aanspreekt en welke bedrijven daarbij passen. Hij kijkt ook naar actualiteiten die spelen bij zijn doelgroep om met video's over dat onderwerp publiek te trekken. Hij heeft veel ervaring met het binnenhalen van views.

Zijn doel is dat zijn kanaal een van de grootste van Nederland wordt, maar ook om een internationaler publiek aan te spreken. Hij wil dit bereiken door video's in andere talen uit te brengen en/of te ondertitelen. Momenteel behaalt bij ongeveer een miljoen views per maand.

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!