Videomarketing volgens Ruben Kruit

31 oktober 2013, 14:59

Het virale aspect van video is zeker een argument om het ook te gaan gebruiken

“Het virale aspect van video is zeker een argument om het ook te gaan gebruiken.” In een serie video’s delen ervaren videomarketeers eigen inzichten en kennis. In deze aflevering legt Ruben Kruit (Minoto Video) de voordelen van een eigen videoplatform uit en geeft hij zijn kijk op online-videomarketing.

Meedogenloze kwaliteit

Ruben is CEO van Minoto Video en een freelance adviseur in business development en online strategie. Hij streeft naar het ontwikkelen van effectieve strategieën die alle betrokkenen ten goede komen. Voortbouwend op 17 jaar ervaring opgedaan in ondernemerschap, business development, e-commerce, productontwikkeling en online marketing. Minoto Video biedt onlinevideohosting- en streamingdiensten. De focus ligt op het meedogenloos nastreven van hogere kwaliteit, hogere snelheden, beter inzicht en een perfecte videolevering voor elke vorm van videoscherm.

Ruben denk dat video je boodschap pakkend kan overbrengen, pakkender dan tekst en statisch beeld, daar kun je dus meer in kwijt. Ook is video persoonlijker en wordt het veel geconsumeerd, daardoor blijft een kijker langer hangen voor je boodschap. Het virale aspect van video is zeker een argument om het ook te gaan gebruiken.

Eigen platform

Ruben houdt zich vooral bezig met het hosten van video's en het ontwikkelen van geschikte videoplatforms. Hij legt uit waarom je een eigen platform zou willen gebruiken. Het is vooral relevant als je eigen content maakt en hier een eigen verdienmodel achter zit en je eigenaar wilt blijven van de content. Je houdt ook de controle over de verwijzingen en omgeving rondom de video. Toch zijn er ook redenen om te publiceren op populaire gratis platformen. Wil jij weten wanneer je voor voor een gratis platform moet kiezen of voor een platform wat in eigen beheer is? Of weten wat de meest succesvolle video op Ruben's platform was? Bekijk dan de video.

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!