VGZ leest website voor

15 september 2005, 11:11

Zorgverzekeraar VGZ gaat als eerste Nederlandse organisatie ReadSpeaker gebruiken. Readspeaker is software waarmee de tekst op een website aan de bezoeker voorgelezen wordt.

De technologie is eenvoudig te gebruiken en vereist geen specifieke kennis bij de gebruiker. Website-bezoekers klikken op de speciale ‘Lees Voor’-knop en de tekst op die pagina, of een geselecteerde alinea wordt voorgelezen.

VGZ wil hiermee haar internetpagina’s toegankelijker maken voor mensen met een leeshandicap zoals slechtzienden, dyslectici, mensen met een verstandelijke handicap of analfabeten. Of gewoon voor iedereen die liever luistert dan leest.

Bron:

http://www.nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Nick-E

    Dit is wel handig, en kan een groot succes worden, vooral op nieuwssites. Mensen zullen op deze manier stukken meer van het dagelijkse nieuws te weten komen, het is algemeen bekend dat luisteren effectiever is dan lezen.


    15 september 2005 om 11:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!