Verkoop cameramobieltjes in de lift

14 februari 2003, 07:01

In de laatste drie maanden van vorig jaar is de verkoop van mobiele telefoons met een ingebouwde camera met 65 procent gestegen.

De cameratelefoontjes zijn in opmars. In het derde kwartaal werden er wereldwijd nog 5,2 miljoen van verkocht. In het vierde kwartaal waren dat er 8,6 miljoen, zo blijkt volgens ElectricNews.net uit berekening van Strategy Analytics. Dat is een stijging van 65 procent.

Vooral Azi? droeg bij aan de groeispurt van de mobieltjes met camera. Ook de introductie van nieuwe toestellen zoals van Nokia en Sharp stimuleerden de verkoop. In West-Europa was ??n op de acht mobieltjes er ??n met ingebouwde camera. In Noord-Amerika en Oost-Europa was dat ongeveer ??n op de vijftig.

De verkoop van cameramobieltjes is goed voor ongeveer 4 procent van de totale omzet van mobiele telefoons. Dit jaar zal dat aandeel vermoedelijk stijgen tot 9 procent, oftewel 37 miljoen stuks, voorspelt Strategy Analytics.

Bronnen:

http://www.webwereld.nl/

http://www.strategyanalytics.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!