Verdubbeling aantal Phishing aanvallen in zicht

18 juli 2004, 06:35

‘Phishing’, de term die wordt gebruikt voor het frauduleus verwerven van persoonlijke en financiele gegevens via het internet door het simuleren van e-mails en sites van gevestigde bedrijven, blijkt steeds verder opgang te maken.

Momenteel zijn de meeste ‘phishing’ aanvallen vooral gericht op de financi?le sector (68 procent van alle aanvallen) aldus een studie van de Radicati Group. Die gebeuren doorgaans onder de vorm van een e-mail, zogenaamd van de bank afkomstig, die de consument om zijn rekeningnummer en pin-code vraagt om deze te controleren. De oplichters gebruiken daarbij sites en e-mails die zeer goed lijken op deze van de offici?le instellingen. De Radicati Group voorspelt dat het aantal ‘phishing’ aanvallen de komende vier jaar zal verdubbelen. Momenteel gaat het om gemiddeld 51 aanvallen per maand, in 2008 zouden dit er 110 zijn.

De beste bescherming is de consument bewust te maken van het fenomeen en hem op het hart te drukken nooit zijn code vrij te geven via het internet. Financi?le instellingen moeten dan ook hun werkwijze aanpassen zodat de klant nooit gevraagd wordt om zijn code via het web kenbaar te maken.

Meer informatie over dit rapport:

http://www.radicati.com/

Via:

Nieuwsbrief 6-minutes

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!