Veiling industriële machines en apparatuur #spon

24 november 2020, 09:07

Zeker voor het aankopen van machines en industriële gereedschappen geldt dat online shoppen niet weg te denken is. De aantrekkingskracht van online shoppen is het uitgebreide aanbod en de mogelijkheid om producten in een centraal overzicht te vergelijken

Op het moment dat een industrieel bedrijf failliet gaat dan is het zaak om het huidige bestand aan apparatuur zo snel mogelijk te verkopen. Het internet is dan een ideaal instrument om potentiële kopers mee te bereiken. Er worden al meer dan 55.000 machines per jaar verkocht via Surplex.com. Het internet heeft als voordeel dat verkopen snel afgehandeld kunnen worden. Daardoor blijven fabriekshallen niet lang leeg en kunnen ze vrijgemaakt worden voor nieuwe projecten. Neem ook deel aan deze online revolutie en registreer je als koper of verkoper. Investeren in gebruikte apparatuur. De kopers van oude machines hebben het voordeel dat ze met een aanzienlijk lagere investering instappen. Voer een onderzoek uit en bekijk of het aankopen van een tweedehands machine een goede investering is. Ben je bijvoorbeeld van plan om een machine voor graafwerk te kopen, bekijk dan eens het volgende: Bouwmachineforum.nl. Op dit forum delen mensen hun ervaringen met verschillende machines en worden projecten beschreven.

Wijzere beslissingen maken

Op het forum kun je ook vragen stellen over de apparatuur die jij op het oog hebt of bijvoorbeeld over specifieke aanbouwonderdelen. Uit reacties van sitebezoekers kun je veel leren en dit helpt bij het maken van wijzere beslissingen. Machines kopen die passen bij jouw project.

Bekijk eens hoe tijd intensief de projecten zijn en vergelijk ervaring van anderen met je eigen project. Houd rekening met factoren als gewichtsklassen en draaiuren. Middels een berekening kan dan bepaald worden of de investering rendabel is. Voor alle machines (niet alleen graafmachines) geldt dat bij een hogere investering meer draaiuren gemaakt moeten worden voordat de investering rendabel wordt. Weet alvorens aankoop dus goed waar je staat en welk type machine volstaat voor het succesvol afronden van beoogde projecten. Een zakelijk model dat goed functioneert in tijden van digitale verbondenheid.

Aantrekkingskracht

Zeker voor het aankopen van machines en industriële gereedschappen geldt dat online shoppen niet weg te denken is. De aantrekkingskracht van online shoppen is het uitgebreide aanbod en de mogelijkheid om producten in een centraal overzicht te vergelijken. Het aanbod varieert van manuele gereedschappen tot en met de meest geavanceerde industriële robots. Voor meer informatie kijk eens naar afgeprijsde tweedehands producten via Surplex.Vind het product dat voldoet aan jouw eisen. De meeste details vind je overzichtelijk online. Bekijk bijvoorbeeld een omschrijving en technische details direct in de catalogus. Voor informatie kun je meteen de juiste aanspreekpartner vinden die alle specificaties en functionaliteiten van het product kent.

Het is aan te raden om een overzicht van vereisten te maken voordat je gaat zoeken of een verkoopmedewerker consulteert. Maak bijvoorbeeld een lijstje van de van de volgende zaken:

  • Wordt dit product aangesloten op een bestaand systeem?
  • Aan welke vereisten moet ik voldoen om het product compatibel te maken met de bestaande infrastructuur?
  • Is er nog garantie op het product en zijn vervangende onderdelen nog te verkrijgen?
  • Hoeveel energie verbruikt het apparaat?
  • Met welke overige verbruikskosten moet ik rekening houden (bijvoorbeeld gasverbruik)?

Een verkoopmedewerker helpt graag om antwoord te geven op bovenstaande vragen. Het credo is dus om eerst zoveel mogelijk informatie in te winnen alvorens een product te kopen.

Conclusie

Online veilingen zijn een effectief instrument om met een minimale investering een industriele machine aan te schaffen. Online is een actieve community die elkaar helpt bij het vinden van de beste machine voor een bepaald project. Het is belangrijk om vragen te beantwoorden met betrekking tot jouw projecteisen alsook detailvragen over het product dat je uiteindelijk wilt kopen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en is er genoeg informatie en hulp online te vinden.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!