Veel sitebezoek voor weinig geld

30 juli 2003, 11:38

Is dat niet de droom van iedere website eigenaar? Zibb.nl komt deze week met zeven eenvoudige maar gratis manieren om een groter publiek te bereiken.

1. Gooi bestaande kanalen in de strijd

Vermeld uw webadres op al uw communicatie-uitingen, van advertenties en plastic tasjes tot kassabon en visitekaartje.

2. Meld uw site aan bij zoekmachines

U kunt uw website prima zelf aanmelden bij de verschillende zoekmachines. Dan kost het u alleen maar tijd. Het kan ook automatisch, via webdiensten of software. Of u kunt het helemaal uitbesteden. Maaar dan hangt er wel een prijskaartje aan.

3. Dwing gratis links af

Als uw website buiten commerci?le informatie ook nuttige info bevat, heeft u grote kans dat u wordt toegevoegd aan overzichten op andere websites. Als u goed zoekt, zijn er op internet veel directory’s te vinden waar uw website een vermelding kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan startpagina-dochters of sites van brancheverenigingen. Meestal is een e-mail naar de webbeheerder voldoende. Maar let op: onbetaalde links zijn g??n advertenties. Laat een commerci?le toonzetting achterwege.

4. Ruil banners

Benader collega-ondernemers (niet uw directe concurrenten natuurlijk) en stel voor banners te ruilen. U adverteert bijvoorbeeld op de website van de schoenenwinkel en deze presenteert zich op zijn beurt in uw digitale modezaak. Banners ruilen kan bijvoorbeeld ook via nlbanner.nl. U kunt zich hier gratis aanmelden. Vervolgens verschijnt uw banner op andere sites en verschijnen er andere banners bij u. Nadeel is dat u hier zelf geen invloed op heeft. U weet niet wie er bij u gaat verschijnen en op welke sites uw banner opduikt.

5. Maak het uw klanten makkelijk

Maak het uw klant gemakkelijk om uw website in zijn mapje met favorieten op te nemen. Of, nog beter, probeer de klant zover te krijgen dat hij van uw pagina zijn startpagina maakt. Laat uw webbureau hiervoor icoontjes maken op uw website. Of doe het zelf. De scripts vindt u hier.

6. Bied ook leuke dingen

Is er behalve informatie ook iets leuks of handigs op uw site te vinden waar bezoekers voor terugkomen? Denk aan spelletjes, een horoscoop of prijsvragen met leuke prijzen. Of aan nieuwsheadlines; bijvoorbeeld die van zibb.nl. Die kunt u gratis op uw website plaatsen.

7. Wees actief in nieuwsgroepen en op mailinglists

Er zijn tienduizenden nieuwsgroepen en duizenden mailinglists over alle denkbare onderwerpen. U kunt uw site uitstekend promoten door deel te nemen aan de discussies in nieuwsgroepen en mailinglists die gaan over onderwerpen die betrekking hebben op uw website. Zorg wel dat u wat interessants te melden heeft. Profileer u als expert en geef nuttige tips. Ga vooral geen reclamepraatjes houden. Uw ‘advertentie’ is de signatuur onder uw emailberichten. Daar moet in ieder geval een korte omschrijving van uw website in staan, vergezeld van de bijbehorende URL.

Bron:

http://www.zibb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!