VEA-blog vol met commentspam

29 januari 2006, 19:19

Via RSS zag ik dat het VEA-blog al geruime tijd geen update meer liet zien. De weblog is van de vakgroep E-com van VEA en heeft tot doel de kennis en het toepassingsgebied van interactieve marketingcommunicatie te bevorderen. Het blog is sinds twee maanden actief, maar geeft sinds 9 januari geen update meer. Blijkbaar slaagt de vakgroep er zelf niet in om de negatieve kanten van de interactieve marketingcommunicatie buiten de deur te houden. Wie klikt op de reacties bij elk van de berichten ziet een lange lijst van spamcomments.

Is daar nou niks tegen te doen? Ik waardeer het initiatief van de VEA in het bijzonder, omdat zo’n vereniging het bloggen vakbreed kan promoten.

Sinds 1989 actief in het mediavak. Begonnen bij dagbladen, daarna televisie en sinds 1997 zelfstandig vanuit Het Media Loket. Publiceert (veelal in opdracht) over ontwikkelingen in de mediamarkt, is adviseur, strateeg en onderzoeker in de offline en online mediamarkt. Onderhoudt een weblog met de veelzeggende naam Mediaonderzoek.nl. Presenteert regelmatig op diverse nationale en internationale congressen en organiseert maatwerk workshops voor grote en kleine klanten.

Categorie
Tags

10 Reacties

  AderKa

  Ik vind het eigenlijk wel leuk – maar ik ben dan ook van het type dat bij tijd en wijlen marketeers net politici vindt. Luie leugenaars dus, met een dubbele agenda en weinig capaciteiten.


  30 januari 2006 om 06:48
  media

  Ook Marketingfacts heeft dagelijks te maken met commentspam. Gelukkig kan ik die met een paar simpele handelingen snel verwijderen. Het probleem bij de VEA-blog (en andere verenigingsblogs) is dat er vaak niet een persoon is die zich verantwoordelijk voelt om dagelijks even de reacties te bekijken, daar op te reageren en evt. commentspam te verwijderen. In dat geval is het beter om alleen ingelogde leden de mogelijkheid te geven om te reageren.


  30 januari 2006 om 07:01
  Bastien

  Ik ontvang ook regelmatig spam op mijn weblog. Gelukkig zit er in WordPress een filter in die waarschijnlijke spam filtert. In dat geval krijg ik eerst een email en moet ik handmatig een reactie goedkeuren voordat hij getoond wordt. Het is ook eenvoudig om in een keer meerdere reacties te verwijderen (bulk).

  Tot nu toe heb ik op die manier alle spam-comments buiten de deur weten te houden. Het meest eenvoudige filter is te doen op een link. Voor de meeste spammers is het plaatsen van een link het belanrijkste doel. Daarnaast is het zo dat ze vaak meerdere pogingen achter elkaar doen. Lukt het de eerste keer dan volgt meer. Dit is nu ook gebeurt op de VEA blog.

  Het belangrijkste daarbij is overigens nog steeds een persoon die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de blog/reacties.


  30 januari 2006 om 07:44
  Vincent

  Waarom de websitebouwer niet een aantal kleine aanpassingen laten doen? Met een combinatie van JavaScript en een Captcha (voor de bezoekers zonder JavaScript) heb ik goede ervaringen. Nooit meer last van commentspam omdat er geen enkele bot technisch in staat is om JavaScript (clientside) te parsen en uit te voeren.


  30 januari 2006 om 08:46
  jeroenmirck

  Schrijnend, dit!


  30 januari 2006 om 12:44
  loket

  Wat bedoel je Jeroen? Al die spam op het blog . . . .


  30 januari 2006 om 14:41
  jeroenmirck

  Al die spam natuurlijk. Dat niemand dat even weghaalt…


  30 januari 2006 om 14:43
  loket

  Sterker nog, het hele blog is weg!


  17 juli 2006 om 04:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!