Van iPod naar PSP?

6 april 2006, 16:09

Van iPod naar PSP?Het RTL nieuws is vanaf 1 mei aanstaande ook op de Sony PSP gameconsole te bekijken. Uiteraard moet de content eerst op de PC gedownload worden alvorens de gebruiker kan beschikken over het laatste nieuws op de portable Playstation. Dit fraais is het resultaat van een overeenkomst tussen RTL en Sony Playstation welke als doel heeft de PSP bezitter meerwaarde te bieden en een groot publiek bekend te maken met nog onbekende functionaliteiten van de PSP.

Of dit de content is waar de gemiddelde gebruiker (mannelijk 18 jaar) op zit te wachten is nog maar de vraag maar dit lijkt wel een belangrijk signaal naar Apple’s iPod. In België heeft men al wat ervaring met een vergelijkbare dienst welke naar verluid zo’n achtduizend downloads per week zou opleveren. In Nederland zijn volgens Sony inmiddels ruim 100.000 exemplaren van de PSP verkocht.

In Japan en de Verenigde Staten heeft Sony voor het vrouwelijke deel van de markt een witte PSP geïntroduceerd en sinds kort hebben hackers het voor elkaar gekregen Windows op de PSP te instaleren. De markt lijkt de PSP te ontdekken…

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

10 Reacties

  evroekel

  De PSP kan overigens middels een hack al het internet op via de Wifi-connectie, waarbij dus ook http://www.rtlnieuws.nl al bezocht kan worden. Die PC lijkt mij dus niet echt nodig.


  6 april 2006 om 16:41
  venturo

  Dus….?


  6 april 2006 om 16:47
  evroekel

  Dus snap ik niet wat er nu zo bijzonder is aan die deal tussen Sony en RTL. Als ik middels de oude PSP en een hack al het hele internet kan benaderen en (als ik mij niet vergis) met de nieuwe PSP al zonder hack kan surfen, waarom dan een speciale deal? Voegt Sony iets extra’s toe op de PSP?


  6 april 2006 om 16:51
  venturo

  Hoeveel dekking heb je met hotspots Eric? Zouden RTL en Sony trouwens uit een eitje komen denk je?


  6 april 2006 om 16:58
  Wouter

  Is het niet zo dat iedereen gewoon zijn filmpjes/videocasts online kan zetten in het formaat van de PSP?

  Daarnaast vind ik het argument van Albert over de doelgroep een terechte. Als 18 jarige had ik best interesse in het nieuws, maar stonden mijn gadgets voornamelijk vol met “je weet wel” en trailers of andere leuke filmpjes.


  6 april 2006 om 17:03
  evroekel

  @Albert: Hoeveel mensen hebben thuis draadloos internet? Voor je 2e vraag (die ik totaal niet snap in deze) zou ik je adviseren gewoon pasen even af te wachten 😉


  6 april 2006 om 18:19
  venturo

  Erik je mist wat in dit bericht. Trouwens hoeveel mensen van die 100.000 PSP bezitters in Nederland hebben inderdaad draadloos internet denk jij? En hoeveel van die PSP bezitters zouden eventueel content op een ander wellicht mobiel moment willen kijken?


  6 april 2006 om 18:39
  media

  Blijven we alleen vragen stellen of komen er ook nog antwoorden? 😉


  6 april 2006 om 19:01
  Boudewijn

  Ik heb een PSP en draadloos internet.. Heb ooit is een mailtje getikt via mijn psp.. maar ik gebruik hem puur voor de muziek en films.. Maar ik heb geen behoefte om nieuws te downloaden naar mijn psp…


  7 april 2006 om 05:09
  Marco

  De PSP kan zonder hack gewoon via Wifi internet op. Als je dan via de downloaddienst connect of via yourpsp site video content kan downloaden naar je PSP is de deal tussen RTL en Sony in mijn ogen intressant. Kern is om het downloaden zo simpel mogelijk te maken. Dus niet met een usb kabel via je thuis pc maar via een wifi verbinding waar ook ter wereld.

  De doelgroep voor dergelijke diensten is breder dan de gaming generatie en dit is precies wat Sony wil met de psp.

  Ook de toekomstige link met de PS3 kan intressant zijn. Als de PS3 daadwerkelijk locationfreeplayer gaat bevatten. Kan je met je PSP overal ter wereld (met wifi) ook bij je eigen content (video’s en muziek) komen.


  7 april 2006 om 05:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!